Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıdemli Bloomberg Analistine Göre Bitcoin Hala Boğa Sezonunda: Altcoinlerin Performansını Ethereum Belirleyecek

Kıdemli Bloomberg analisti Mike McGlone Bitcoin’in (BTC) hala boğa piyasası içerisinde bulunduğunu mevcut düşük fiyatının birden fazla özel nedene bağlı olduğunu iddia etti.

Mike McGlone, Bitcoin’in hala boğa piyasası içerisinde bulunduğunu ve piyasa tarafından kabul edilirliğinin arttığını belirtti. Son 1 yıl içerisinde yaklaşık %60 değer kaybetmesinin yol açtığı hasarlara dayalı piyasadaki güven kaybına karşılık, Bitcoin’de boğa piyasasının henüz bitmediğini ifade eden bir rapor yayınladı.

McGlone 6 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, küresel enflasyon sorunları nedeniyle emtiaların ve küresel GSYİH’nin düştüğünü ifade etti. ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele kapsamında faiz artırım politikalarının yüksek oranda artan enerji fiyatlarından kaynaklandığını belirten McGlone buna rağmen Bitcoin’in diğer varlıklara karşın daha sağlam bir duruş gösterdiğini ifade etti. Analist boğa piyasasının devam ettiğine dair görüşlerini, Bitcoin’in 100 günlük ortalamasına oranının mevcutta 0,52 seviyelerinde bulunduğunu ve daha öncesinde 2015 ve 2018 düşüşlerinin sonunda da 0,52 seviyesinin etrafında benzer fiyat hareketlerinde bulunuşuna dayandırdı ve Bitcoin’in şu an işlem gördüğü fiyatı “indirimli” olarak nitelendirdi.

Ethereum’un Fiyatı Altcoinlerin Performansını Belirleyecek

McGlone ayrıca yakın tarihli başka bir raporunda ise yeni teknolojilerin geliştirilmesi esnasında birçok şeyin ters gidebileceğini ancak Ethereum’un (ETH) çoğu emsalinden çok daha istikrarlı ve yüksek performans gösterdiğini belirtti. Analist, Ethereum’un gelişme sürecinde başka zorluklarla da karşılaşabileceğine ancak finans piyasalarında yenilik yaratmaktan geri durmayacağına hatta süreci daha da hızlandıracağına inandığını ifade etti.

Ethereum’da 1.000 dolarlık destek seviyesinin 2.000 dolarlık direnç seviyesinden daha kalıcı olması gerektiğini düşünen McGlone, 2.000 dolar seviyesini kripto piyasasının genel seyri için de önemli bir seviye olduğuna ve altcoinlerin performansını belirleyeceğine dikkat çekti.

Öte yandan uzmanlar, Ethereum ağını hisse kanıtı (PoS) sistemine geçirecek olan Merge güncellemesi nedeniyle piyasanın Ethereum’a ilgisinin arttığını birçok yatırımcının kısa vadede Ethereum ve Ethereum türevlerine geçiş yaptığını belirtiyor. Ancak analistler orta ve uzun vadede Bitcoin’in değer saklama aracı olarak pozisyonunu koruyacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!