Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dock Coin Nedir? Dock Coin Tüm Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kripto para ekosisteminin yenilikçi projelerinden Dock Coin’i sizler için araştırdık. Bu yazımızda Dock’un projesini ve geleceğini sizlere aktaracağız.

Dock Coin Projesi Nedir?

Dock coin, dock ana ağının doğrulamanması için hizmet veren bir coindir. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak hizmet veren Dock Association tarafından desteklenmektedir. Kurumsal şirketler için hızlı bir şekilde anında onaylanabilir kimlik doğrulama hizmeti sunan Dock Coin, bütün kripto para marketinin 616. sırasında yer almaktadır. Dock network İsviçre‘de kurulmuştur. Ana ağında işlemlerin yapılmasına olanak sağlayan dock coin ise yasal olarak kabul edilebilir bir coin olarak görülmekte ve kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Dock coin kuruluşların dolandırıcıklara karşı önlem almasına ve doğrulanabilir bir altyapı sunmasına olanak tanır. Şirketin ana amacı ise özellikle çok personele sahip şirketlerin çalışanlarını yönetmede ve güvenliklerini sağlamada kullandıkları kimlik doğrulama ve biyometrik kimlik gibi verilerin blokchain teknolojisi ile akıllı sözleşme olarak yapılmasıdır.

Kullanıcı cüzdanları üzerinde doğrulanabilirlik imkanı tanıyan Dock, yerel uygulamasındaki her cüzdan aracılığıyla Dock coin alımına olanak tanır. Ayrıca kullanıcılar bu cüzdanlarda coinlerini saklayabilir ve stake edebilirler. Dock uygulaması iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanıma uygundur.

İsteyen her kullanıcı Dock coin ağında doğrulayıcı (validatör) olabilir. Bunun için herhangi bir bulut sağlayıcısı, minimum maliyetle bir Dock düğümünü (node) çalıştırmak için kullanılabilir.
Spesifik olarak, aşağıdakiler gereklidir:

  • Minimum 1 adet madencilik cihazı
  • En az 4 GB RAM
  • En az birkaç yüz GB’lık SSD kapasitesi; ancak zincirin her zaman büyüdüğünü ve doğrulayıcıların teknolojilerini taze tutmaları gerektiğini unutmayın. Bu nedenle disk kullanımı periyodik olarak gözden geçirilmeli ve gerekirse artırılmalıdır.
  • WAN üzerinde 10 Mbps bant genişliği.

Dock Coin Çıkış Tarihi

Dock, ICO‘larını Şubat 2018’de başlattı ve 1 milyar toplam arzın %30‘unu her biri 0,08329 dolara satarak 20 milyon dolar topladı. Dock ana ağı 30 Eylül 2020 tarihinde başlatılmıştır. Dock coin, açık kaynak kodlu bir blockchain altyapısı ile oluşturulmuştur.

Dock Coin Nasıl Alınır?

Dock coin’i nereden alınır sorusunun bir çok cevabı var. Dock coin birçok merkeziyetsiz borsadan alınabiliyor. Bunların en büyüklerine ve günevirlerine Binance, Gate.io, Bitexen, Kucoin, Huobi, Wazirx, AAX, BKEX, Hotbit, ZT örnek olarak gösterilebilir. Dock Coin projesi ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına USDT, USDC, Ethereum, Bitcoin gibi bir kripto para birimlerini yatırarak tokeni satın alabilirler. Dock coin’i Binance üzerinden %20 indirim ile satın almak için buradan, Bitexen’den alarak birçok avantaj kazanmak için buradan üye olabilirsiniz.

Dock Coin Geleceği Nasıldır?

Özellikle dijitalleşen ekonomide ki en büyük sorunlardan bir tanesine, kopyalabilirlik ve dolandırıcılık konularına çözüm sağlayan Dock coin umut vadedici bir geleceğe sahip görünüyor. Belgelerin ve sertifikaların bu kadar kolay bir şekilde kopyalandığı ve bir dosyanın orjinalliğine daima şüpheyle yaklaşıldığı günümüz şartlarında, Dock’un sunduğu Doğrulanabilir Kimlik Bilgileri (VC’ler) sayesinde, Dock geleceği bir çok kullanıcı tarafından parlak görülüyor. Aynı zamanda Dock coin mainnet şimdiye kadar hiçbir hack saldırısına uğramadı ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bu durum büyük yatırımcılara güven sağlıyor.

Dock’un geleceğine yönelik bu umut veren teknolojisi özellikle birinci sınıf kuruluşlar tarafından, belgeleri anında doğrulamak için kullanılıyor. Doğrulanabilir Kimlik Bilgileri altyapısı, kripto imzası içeren belgeler olarak karşımıza çıkıyor ve herhangi birinin bu kimlik verisini anında doğrulamasını sağlayan bir damga içeriyor. Sahtekarlığa karşı korumalı ve tek bir tıklamayla doğrulanabilen bu yenilikçi sistem, dijital ekonomide insanlar ve kuruluşlar arasında güven sağlama aracı olarak işlev görüyor.

Aynı zamanda Dock coin’in 2022 üçüncü çeyrek yol haritasında yer alan Ethereum ile köprü oluşturma güncellemesi, kripto piyasasının en hacimli ikinci projesi olan Ethereum tarafından Dock’a hacim çekeceğe benziyor. Dock coin’in gelecek yol haritasındaki dikkat çeken diğer yenilikler ise; 2022 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen web cüzdanı ve mobil uygulama üzerinden stake imkanı sunacak olması şeklinde öne sürülebilir. Yakın zamanda beklenen bir Dock coin haberi olmasa da, kullanıcılar, Dock coin haberleri ile ilgili geleceğe yönelik beklentilerine devam etmektedir.

Doğrulayıcılık kalibiliyetini verimli enerji kullanımı ile harmanyalan Dock, diğer kripto paralara kıyasla en düşük karbon ayak izine sahip Nominated Proof of Stake (Aday Hisse Kanıtı) modeliyle oluşturulmuş bir mimari yapıya sahiptir.

Dock Coin Yorumu

Dock coin yorumları kısmına geçmeden önce, paritenin dolar bazlı olarak şimdiye kadarki en yüksek seviyesini 2021 Mart sonu 0,181 dolar ile gördüğünü belirtmek gerekiyor. En yüksek seviyesinden %85’lik bir düşüş yaşayan Dock, yeni yatırımcılar için cazip bir fiyat aralığında duruyor.Dock coin Dock coin analizine bakacak olursak, toplam arzın %80‘i piyasaya sürülmüş durumda oluşu gelecekte arz tarafından fiyata güçlü bir baskı oluşturulma ihtimalini azaltıyor. Yazının kaleme alındığı esnada 0,02739 dolardan işlem gören Dock için ilk direnç olarak günlük MA200 hareketli ortalaması olan 0.03095 seviyesi gösterilebilir. Ardından fibonacci 0,236 direnci olarak 0,05272 dolar karşımıza çıkıyor. Dock’un bu iki güçlü direnci hacimli bir şekilde kırması durumunda 0,0800 dolara kadar bir yükseliş ön görülebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!