Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senso Coin Nedir? Senso Coin Nereden Alınır?

Bu yazımızda, metaverse projesi Sensorium Galaxy adlı platformunun yerel kripto para birimi SENSO Coin hakkında tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Senso Coin, özellikle dijital içerik üreticilerine ve sanatçılara sanal gerçeklik ortamında üretim ve projelerini geliştirme imkanı tanıyan Sensorium Galaxy adlı platformunun yerel kripto para birimidir. Senso coin, kullanıcıların metaverse içindeki gerekli tüm platform ödemelerini gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Senso ile her kullanıcı, telif hakkıyla korunan içerikler oluşturabilir, dağıtımı gerçekleştirebilir ve ayrıca açık bir pazarda sorunsuz bir şekilde para kazanabilir. Yerel para birimi SENSO coin olan Sensorium Galaxy, dijital iletişim ve eğlence sektörünü bugünden geleceğe taşımayı hedefleyen bir metaverse oluşumudur. Senso coin, kripto piyasasında kabul görmüş ERC-20 standardı kullanılarak Ethereum blok zincirinin üzerine geliştirilmiştir.

Sensorium Galaxy metaverse’ü içerisinde SENSO, benzersiz şekillerde özelleştirmek için yeni avatarlar ve öğeler satın almak, müzik konserleri, dans gösterileri, sanat sergileri gibi özel etkinliklere bilet satın almak için de kullanılıyor. Ayrıca SENSO ile Sensorium içerisinde sanal bölgeler ve arsalar almak da diğer kullanım seçenekleri arasında yer alıyor.

Peki SENSO Coin hangi borsadan alınır? SENSO coin’i merkezi bir çok hacimli borsadan almak mümkündür. SENSO’nun listeli olduğu borsalara örnek olarak Kucoin, Gateio ve Poloniex gösterilebilir.

Senso Coin Çıkış Tarihi Nedir?

Mikhail Prokhorov tarafından finanse edilen SENSO, ilk olarak 2019 yılında hayata geçirildi. Eylül 2019 yılında orijinal kontrat adresi yayınlanan SENSO, 7,6 milyar maksimum coin miktarıyla kripto piyasalarına sürüldü. SENSO’dan, şimdiye kadar sadece 5,9 milyar coin basıldı ve halihazırda markette işlem görüyor. Sensorium Galaxy, SENSO’dan bir sene önce yani 2018 yılında Prokhorov tarafından hayata geçirilmiştir.

Senso Coin Projesi Ve Geleceği?

Şeffaf yapısı, yenilikçi oyun içerikleri ve üst düzey metaverse desteği göz önünde bulundurulduğunda SENSO, yatırımcılar tarafından umut vaat eden bir geleceğe sahip görülüyor.

Oyun endüstrisi, günümüzün en önemli ekonomik sektörlerinden birini oluşturuyor. 2020’de bu endüstri küresel çapta toplam 174,5 milyar dolar değere ulaştı. Araştırma firması Newzoo‘ya göre, bu toplam değerin dörtte üçünden fazlası oyun içi para birimi modellerine sahip oyunlardan geliyor. SENSO’da bu piyasadaki payını koruyan yenilikçi projelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda Jay Z ve Rihanna gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin pay sahibi olduğu TIDAL isimli video yayın hizmeti, 7 milyon dolar değerinde SENSO alımı yaptıklarını açıkladı. Sensorium Galaxy, David Guetta, Armin Van Buuren ve Nina Kraviz gibi küresel müzisyenlerle iş birliği yaparak metaverse dünyasında sanal gösteriler sundu ve adından söz ettirdi. Proje, küresel ölçekte büyük kitlelere hitap eden dijital içerik üreticileri ve müzisyenler gibi sanatçılara erişmeyi amaçlıyor. SENSO sahipleri, dünyada ünlü sanatçıların canlı gösterileri için bilet alma kolaylığına sahipler ve bu özellike gelecekte platform içi sirkülasyonu arttırabilmek adına büyük önem arz ediyor.

SENSO ekibi, 2022 yılının sonuna kadar SENSO dünyasındaki etkinlikler için kullanıcıları çekerek toplamda 1.8 milyondan fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyor.

Merkezi oyun içi para birimlerinin en önemli dezavantajlarından biri, kullanıcıları her türlü manipülasyona maruz bırakan şeffaflık eksikliğidir. SENSO tüm bunların aksine; güvenilir, halka açık bir ağ olan Ethereum üzerinde çalışıyor. Tüm işlemler Ethereum blockchain’i üzerinde kaydediliyor. Tüm kullanıcılar her zaman SENSO’nun halka açık cüzdanlarına erişim sağlayabilirler. Tüm bu özellikler göz önüne alındığında, SENSO uzunca bir süre bu piyasadalarda hakimlik sağlamak için çalışmalarını devam ettirecek gibi görünüyor.

Senso Coin Yorumu

Üç yıl önce 0.1 dolardan piyasaya sürülen ve nitelikli bir altcoin olan Sensorium (SENSO), Kasım 2021’de 3,25 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Yazının kaleme alındığı esnada SENSO, 0,163 dolardan piyasalarda işlem görüyor. Boğa koşusu süresince 35 kat gibi bir karlılık sağlayan SENSO, ayı piyasasının başlamasından bu yana %97‘lik düşüş yaşadı. Halihazırda günlük MA50 hareketli ortalamasının altında seyreden SENSO fiyatı, 26 Hazirandan beri bu hareketli ortalamanın üstüne çıkamadı.

SENSO grafiğine baktığımız zaman karşımıza çıkan ilk önemli direnç 0,172 dolar seviyesindeki MA 50 hareketli ortalamanın kendisi olarak görülüyor. İkinci direnç, 0,54 dolar seviyesi ve üçüncü önemli direnç ise fibonacci seviyesi olan 0,865 dolar seviyesi olarak analiz etmek mümkün. SENSO son 24 saatte %17‘lik bir işlem hacmi artışı gösterirken, kripto para 11 milyon dolar hacmiyle marketinin 717. sırasında yer alıyor. Coinin geçmişteki performansı göz önünde bulunudurulursa, bu fiyatlardan yapılan alımlarda uzun vadeli yatırımcılarına kar potansiyeli vaat ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!