Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Merkezli İnternet Servis Sağlayıcısından Bir İlk: Ethereum Name Service (ENS) Hizmeti

Kanada merkezli internet servis sağlayıcı hizmeti sunan easyDNS, Ethereum Name Services (ENS) kullanımını müşterilerine sunmaya başladı.

Kanada merkezli internet servis sağlayıcısı kurum 2018 yılında Ethereum Name Services (ENS) uygulamasını .XYZ, alan adları için entegre etmiş ve portfoyünü genişleterek bu yılın başında .COM alan adını da ENS uyumu ile kullanıcılarının servisine sunmuştu. Kurum, söz konusu bu hizmeti ile ICANN (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) hizmetinde bir ilke adım atmıştı.

Halihazırda aktif olan bu özellik, kullanıcıların .XYZ veya .COM alan adlarını bir Ethereum cüzdan adresi ya da bir NFT olarak kullanmasına olanak sağlıyor. Fakat bununla da yetinmeyen kurum bir adım daha ileri giderek yeni bir ilke daha imza attı. Daha öncesinde sadece entegrasyon hizmeti veren ve ENS ile uyumlu çalışan şirket bu noktadan sonra kendi resmi web siteleri üzerinden .ENS domain kaydı alınmasına da izin verecek.

2017’den beri hizmet veren ve kayıtlı 1,5 milyondan fazla adresi olan ENS’nin Kanada merkezli resmi bir şirketin aracılığı ile de satılacak olması elbetteki hem kripto para camiasını hem de ENS yatırımcılarını heyecanlandırmaya yetti. Söz konusu hizmetin sadece Web3 cüzdanları ile (Metamask vb.) ödemeye açık olduğunu yapılan açıklamanın içerisinde özellikle belirtildi. Şuan beta sürümünde olan hizmetin yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Ayrıca kurum tarafından yapılan resmi açıklamada ilerleyen dönemlerde diğer merkeziyetsiz alan adı sağlayıcılarını da sistemlerine ekleyecekleri duyuruldu. Şirketin planına göre bir sonraki merkeziyetsiz alan adı sağlayıcısı olarak Stacks .btc sistemlerine dahil edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!