Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den MakerDAO’ya Ek Kazanç Teklifi: Yıllık 24 Milyon Dolar

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase MakerDAO’ya yıllık 24 milyon dolara kadar gelir kazandıracak bir teklif sundu.

Coinbase, Maker’ın 1,6 milyar dolarlık Peg Stabilite Modülü’nün (PSM) %33’ünün (528 milyon USDC) bir Coinbase Prime saklama hesabına aktarılmasını teklifini topluluğun yönetişim birimine sundu. Teklifin kabul edilmesi durumunda Maker’ın yıllık %1,5 faiz ve yan ödüllerle beraber yaklaşık 24 milyon dolar ek kazanç elde edeceği konuşuluyor.

Maker’ın PSM adını verdiği, stablecoin DAI’nin sabitliğini kaybetmesi durumunda müdahale edilmesi için oluşturulan rezervin değerlendirilmesine dair bugüne kadar DAO’da pek çok tartışma yaşandı. DAO’nun Stratejik Finans Çekirdek Birimi üyelerinden “advc” rezerv verimliliğinin hali hazırda oldukça zayıf kaldığını, Coinbase’in teklifinin bu nedenle değerlendirilebileceğini belirtti. Ayrıca Coinbase’in MakerDAO’ya varlıklarına istediği zaman erişim hakkı sunması DAO üyeleri tarafından likidite endişelerini büyük ölçüde ortadan kaldırdığı için memnuniyetle karşılandı.

Öte taraftan bazı üyeler yıllık %1,5 faizi yeterli bulmadılar ve faiz konusunda Coinbase ile pazarlık yapılması gerektiğini ifade ettiler.

MakerDAO’nun kurucusu Rune Christensen geçtiğimiz ay Tornado Cash vakasında Circle USDC hesaplarını dondurması nedeniyle DAO için risk teşkil ettiğini ve rezervlerin USDC’den arındırılması gerektiğini belirtmişti. Aradan geçen yaklaşık 1 aydan sonra kripto para borsası Binance’te likidite ve sermaye verimliliğini öne sürerek USDC’nin alım satımına destek vermeyi bırakacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!