Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO Kurucusundan Önemli Teklif: USDC’den Ayrılmayı Düşünmeliyiz

MakerDAO’nun kurucusu Rune Christensen yönetişim üyelerini, Maker’ın stablecoin’i DAI’yi USDC’den ayırma senaryosunu ciddi şekilde düşünmeye davet ediyor.

MakerDAO kurucusu Rune Christensen, 11 Ağustos tarihinde MakerDAO’nun Discord kanalına yaptığı açıklamada, Ethereum gizlilik sağlayıcısı Tornado Cash’e yapılan yaptırımların tahmin ettiğinden daha ciddi olduğunu belirtti. Ayrıca Tornado Cash’e yapılan yaptırımların hemen ardından USDC stablecoin ihraççısı Circle’ın USDC adreslerini dondurmasını onaylamayan Rune, USDC’nin artık risk teşkil ettiğine inandığını bu nedenle USDC’den ayrılma senaryosunun düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Rune Christensen, yerel stablecoin DAI’nın istatistiklere göre yaklaşık %50,1‘inin USDC tarafından teminatlandırıldığını ifade etti. Tornado Cash vakasını örnek göstererek USDC’nin Amerika Birleşik Devletleri yasalarına karşı gelmeyeceğini ifade eden Rune, DAI’nin USDC gibi bir varlığa aşırı bağımlı olması konusundaki endişelerini dile getirdi.

Rune’ün çağrısının ardından Yearn Finance geliştiricisi bantg, MakerDAO’nun tüm USDC’sini 3,5 milyar dolarlık ETH’ye dönüştürmeyi düşündüğünü belirtti. Ethereum hamlesine topluluk tarafından önemli eleştiriler yöneltildi. Proje, bu haliyle büyük çöküşten önce agresif BTC alımlarıyla gündeme gelen TerraUSD ile karşılaştırıldı.

Ayrıca Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin konu ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımda, bunun berbat bir fikir olduğunu Ethereum’un çok fazla düşmesi durumunda likiditasyon problemlerinin ortaya çıkacağını belirtti.

Christensen daha sonrasında önerisinin tüm teminatları ETH’ye taşımak olmadığını ancak kısmı bir teminatlandırmanın Tornado Cash vakasındaki gibi bir riskin yaşanma ihtimalini düşüreceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!