Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Türev Sözleşmeleri 4 Ayın Ardından Yükselişe Geçti

Londra merkezli kripto veri platformu CryptoCompare, kripto türev sözleşmelerinin 4 ayın ardından ilk defa yükseliş yaşadığını belirtti.

Reuters’ün yaptığı habere göre CryptoCompare, 2022 yılının temmuz ayında 3,17 trilyon dolarlık sözleşmelerin el değiştirdiğini belirtirken, haziran ayına oranla %13,4 yükseliş yaşandığını açıkladı. Ancak şirket, spot ticaret hacminin düşüşünün devam ettiğini söyledi.

Kurumsal yatırımcıların kripto bağlantısı kurmasında en çok kullanılan yatırımlardan biri olan Coinbase’in Nasdaq’da listeli ürünü COIN’in spot ticaret hacminin de %12,8 düşüşle 51,5 milyar dolara gerilediği belirtiliyor.

Spot ticarete oranla daha riskli olan “kaldıraçlı ürünler” birçok piyasa yorumcusu tarafından spekülatif olarak görülüyor.

Ethereum’da gerçekleşecek Merge güncellemesinin kripto paralara olan ilgiyi artırdığı ve bu nedenle türev piyasalarda artış olduğu düşünülüyor. Raporda ayrıca, spot piyasanın değil de türev piyasanın fiyatlarda daha büyük etkisi olduğu, bu ay yaşanan yükselişin de bu nedenle gerçekleştiği öne sürülüyor.

Ancak rapora göre, hem spot hem de türev piyasa hacmi geçtiğimiz yıla oranla düşük seviyelerde seyrediyor.

CrpytoCompare, BTC/USDT paritesindeki hacmin bir önceki aya oranla %31,5, BTC/BUSD paritesinin ise bir önceki aya oranla %80,2 arttığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!