Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ERC 20 Tokenleri için Lightning Network Çalışmaları Yapılıyor

TenX isimli kripto para platformunun araştırma ve geliştirme ekibi, ERC 20 tokenleri için Lightning Network (LN) entegrasyonu geliştirmek istiyor. ERC 20 tokenlerini direkt olarak satoshiye LN bazında geçirmek için çaba sarf eden geliştiriciler, şu anda bu konu ile ilgili hummalı bir çalışma yürütüyor.

Resmi bir blog yazısı kaleme alan yetkililer, yaptıkları açıklamada ERC 20 tokenlerini, LN kullanarak Bitcoin’in kullanılabilir en küçük ünitesi olan Satoshi’ye çevirmenin hesaplarını yaptıklarını ifade ederken, bunu yapmayı ise şu aşamada tek yönlü olarak denediklerini kaydetti.

Bu noktada, ERC 20 tokenleri aslında Ethereum ağı üzerinde işlediğinden ve sahipliği transfer etmek için akıllı kontrat kullandığından; bir problem doğması ön görülebilir ancak ekip; bu noktada işini şansa bırakmamaya kararlı.

Geçtiğimiz dönemde gelen ve Bitcoin ağında devrim yapması beklenen ikincil katman Lightning Network, ağdaki ölçeklenme sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenlikli bir gönderim yapmayı hedefleyen LN, şu aşamada beklenilen etkiyi pek fazla yapamasa da, yine de Bitcoin ağında kendisini kullananlar için bir anlam ifade etmeyi başardı.

Şu anda bu sistemin sadece tek yönlü çalışmasını sağlamaya çalışan geliştiriciler bu noktada yaşanan kısıtlamayı nasıl çözeceklerine dair ise araştırmalarını sürdürüyorlar. LN ile ilgili dönem dönem çıkan olumsuz haberler karşısında, bu tarz bir fonksiyonun devreye girmesi, hem teknoloji hem de kripto paralar açısından kıymetli olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment