Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Foundation Yöneticisi: Litecoin’in Bitcoin’e İhtiyacı Yok

Kripto para piyasası bütün kripto para birimleri için zor günlere neden olurken, Litecoin bu durumdan en çok zararlı çıkan kripto para birimlerinden birisi konumunda. Litecoin Foundation’un yöneticisi Franklyn Richards ise, yakın zamanda katıldığı bir etkinlikte Litecoin’in kullanımı ve yaşadığı mevcut durumu masaya yatırdı.

Richards ilk olarak ”Litecoin, Bitcoin’in altının gümüşüdür” ifadesini kullanmayı sevmediğini belirtti ve bunun temelde Litecoin’in yaşamak için Bitcoin’e ihtiyaç duyduğu anlamına geldiğini aktardı. Ancak Richards’a göre Litecoin’in buna ihtiyacı yok ve ”kendi başına ayakta durabilme” yetisine sahip. Yönetici, Charlie Lee tarafından başlatılmış bu ifadenin doğruyu yansıtmadığını, Litecoin’in işlem ücreti ve ödeme süreci konusunda Bitcoin’den daha iyi bile olduğuun aktardı:

”… ağda günlük olarak on binlerce işlem yapılıyor ve yüz milyonlarca dolar yine günlük olarak ağda aktarılıyor. Bu bir para birimi olarak mükemmel çünkü çok azının yapabildiklerini yapabiliyor ve bu konuda hizmet edebiliyor. Yolundan çıkmıyor ve Ethereum gibi direkt olarak akıllı kontrat kurmaya odaklanmıyor çünkü bunun ne gibi bir felakete yol açabildiğini gördük.”

Richards daha sonra Litecoin’in küresel açıdan bir ödeme çözümü olmak için çabaladığını ve hedeflerinin bu olduğunu belirtti:

”Günde bu kadar fazla işlem yaptığımız için, insanlar bu teknolojinin ne kadar güçlü olduğunu anlamaya başladı. Her bir büyük kripto para borsasında listelenmiş sadece bir avuç kripto para birimi var ve bunlardan üç tanesi Bitcoin, Litecoin ve Ethereum’dur.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment