Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ermenistan Başbakanı Madencilik Çiftliğinin Açılışına Katıldı

Kendisini dünyanın en büyük madencilik çiftliği olarak tanıtan Multi Group isimli Ermenistan’ın en ünlü holdinglerinden birisinin aracılık ettiği etkinliğe, Ermenistan başbakanı Nikol Pashinyan katıldı.

Ünlü Ermeni politikacı Gagik Tsarukyan’ın da kurucuları arasında olduğu çiftliğin gelecekte çok önemli bir yere sahip olması bekleniyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, yaklaşık 25 bin çalışanı bulunan Multi Group’un da önderliğinde, dünyadaki en kaliteli madencilik çiftliklerinden birisi de Ermenistan’da kuruldu.

Konuyla ilgili konuşan Tsarukyan, şunları söyledi:

”Teknoloji sektörünün gelişimi için çok önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bugün aramızda birçok uluslar arası iş adamı da bulunuyor. Hükümetin çizdiği standartlarda üstün hizmet vermek istiyoruz. Bu tesise yaptığımız ciddi yatırım da, hükümetin bu yöndeki vizyonunun bir sonucudur. Birlikte, Ermenistan’ı teknolojik açıdan daha fazla geliştirecek ve de ön plana taşıyacak yatırımlara devam edeceğiz.”

Şu anda toplamda 3 bin Bitcoin ve Ethereum madencilik ekipmanının çiftlikte yer aldığı belirtilirken, bu sayının ilerleyen dönemde 120 bine kadar çıkarılacağı ifade edildi. Tüm ekipmanlar ve süreç göz önüne alındığında, Multi Group’un yaptığı yatırımın da, 50 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

Şu anda madencilik sektöründe yapılan yatırımlar da dikkat çekiyor. Ermeni yetkililerin, bu noktada yaptığı hamle, gerçekten de dikkate değer. Bakalım Avrupa’nın kripto paralara ortak bir standart çizelim çağrısı ışığında, madencilik sektörü ile ilgili hangi görüşler ön plana çıkacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment