Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Kredi Platformu SALT, Teminat Olarak Dogecoin’i Ekledi!

Geçtiğimiz Eylül ayının fırtına gibi esen kripto para birimi Dogecoin, uzun bir süre sessiz kaldıktan sonra yine kendinden söz ettirmeye başladı. Kripto para birimi yatırımcılarının sahip oldukları portföylerini likiditeye çevirmeden sermaye edebildikleri farklı bir yol mevcut.

SALT Lending olarak da bilinen platform, bugüne kadar 50 milyon dolardan fazla blockchain tabanlı kredi verdi ve hala vermeye devam ediyor. SALT temel olarak kripto para birimlerini teminat olarak alıp onun karşılığında kredi verme prensibi ile çalışıyor. DOGE ise SALT’a en son katılan kripto para birimi oldu.

Salt resmi Twitter hesabı ise bu haberi  DOGE’nin maskotu olarak bilinen ”Japon Shiba Inu cinsi” köpeği paylaşarak duyurdu. SALT yeni eklediği Dogecoin’in yanı sıra Litecoin, Bitcoin ve Ethereum teminatlı krediler de vermekte.

Doge 500 milyon doların üzerinde piyasa hacmine sahip ve bir çok popüler kripto para borsasında da yer alıyor. Ancak bunların tek istisnası şu an Coinbase gibi gözükmekte.

SALT yaptığı duyuruda Dogecoin’i ”internet sansasyonu” olarak tanımladı ve Doge’nin değeri diğer alt koinlere kıyasla 2018 yılında yükselişe geçti. Ağustos ortasından beri yükselmeye devam eden Doge, %80 üzerinde değer kazandı ve piyasa hacmine göre top 21 kripto para birimleri arasına kadar geldi.

Github üzerindeki bilgilere göre, ”Dogecoin aynı Bitcoin gibi bir kripto para birimi ancak proof-of-work (iş ispatı) modelinden dolayı SHA256 kullanmıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment