Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ermenistan Merkez Bankası’ndan Kripto Para Uyarısı Geldi

Ermenistan Merkez Bankası (EMB) kripto paralar hakkında yeni bir bildiri yayınladı ve kripto para üzerinden yapılan işlemlerin son derece riskli olduklarını vurguladı. Merkez bankası kripto paranın cinsinin, ne kadar yaygın olduğunun ve diğer özeliklerinin, kripto parayla işlem yapmanın riskli olduğu gerçeğini değiştirmediğini de belirtti.

Uluslararası çaptaki kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri düzenli olarak yakından incelediğini belirten EMB, kripto paraların güvenli olmadıklarını ve fiyat bazında ciddi değişiklikler yaşayabildiklerini söyledi. Banka aynı zamanda kripto paralardan yetkili olan herhangi bir resmi kurum olmadığını da belirtti.

EMB bunların yanında kripto paraların para aklama ve terörizme para aktarma gibi suçlarda kullanılabiliyor olmalarından da endişeleniyor. Kripto paralar üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda, sahtekarlıklarda mağdur duruma düşen kişilerin haklarını arayabilecekleri hiçbir kurum olmamasından endişelenen banka, bu gibi durumlarda müşteri haklarının ihlal edilebileceğini söylüyor.

Ermenistan Merkez Bankası tüm bunları gerekçe göstererek finansal kurumların kripto para alım-satımından, ödemelerinden, yatırımlarından uzak durmalarını istiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment