Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmaya Göre NEO İle Ethereum Fiyatları Arasında Bağlantı Var

EToro, Çin merkezli blockchain şirketlerinden NEO üzerinden bir piyasa analizi yaptı.

Analiste göre NEO ağındaki dApp’lerde ciddi bir artış yaşanıyor ve yaşanan bu artış NEO’nun ağını Ethereum’unkiyle aynı, hatta belki de daha ileri bir seviyeye getirebilir.

En başta belirttiğimiz gibi NEO Çin merkezli bir şirket ve insanlar NEO’nun sunduğu platform üzerinde akıllı sözleşmeler, merkezsiz uygulamalar oluşturabiliyorlar. Tıpkı Ethereum gibi. NEO’yu Ethereum’dan ayıran birkaç özellik var: Blockchain’in farklı bir sistemle onaylanıyor olması, daha fazla programlama dili desteği gibi.

İki ağ arasındaki bir diğer fark ise NEO’nun çok daha merkezi olması. Şu anda ağ üzerindeki düğümlerin hepsi NEO Foundation tarafından yönetiliyor. Şirket ilerleyen dönemlerde ağ üzerindeki bu düğümleri yavaş yavaş elden çıkarıp başka kurumlara, kişilere dağıtmaya başlayacak ancak yalnızca kimliği doğrulanmış, yasal olarak herhangi bir sorun çıkarmayacak kişiler bu düğümlerin sahipliğini alabilecekler çünkü NEO kendini yasal sınırlar içerisinde konumlandırmaya çalışıyor.

EToro tarafından yapılan analize göre NEO ağındaki merkezsiz uygulama sayısında düzenli bir artış görülüyor. Bu uygulamalara örnek olarak bilgisayardaki depolama alanını kiralamayı sağlayan Bluzelle’i, günlük 1.2 milyon dolarlık bir ticaret hacmine sahip kripto para borsası Switcheo’yu gösterebiliriz.

Ne var ki yine yapılan analize göre NEO platformu üzerinde şu ana kadar yalnızca 32 adet akıllı sözleşme oluşturuldu ki bunların da çoğu aktif değil. Yine de Ethereum üzerindeki bazı uygulamaların NEO tarafından desteklendiğini de belirtelim. Bu da demek oluyor ki Ethereum üzerindeki bu uygulamalar ilerleyen zamanlarda NEO’ya entegre edilebilirler.

NEO’nun şu anda 5 milyar dolarlık bir piyasa hacmi var ancak bu hacmin 27 Şubat’ta 9.3 milyar doları gördüğünü düşünürsek ortada ciddi bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz.

Kripto para piyasasındaki pek çok koin Bitcoin fiyatından önemli ölçüde etkilenir. Bitcoin fiyatında yaşanan bir değişim genellikle bütün piyasayı etkiler ancak yapılan araştırmaya göre NEO, Bitcoin’den diğer kripto paralara kıyasla o kadar da fazla etkilenmiyor. NEO’nun etkilendiği kripto para ise Ethereum ve “bunların birbirlerine epey benzeyen iki ürün olduklarını ve kripto para piyasası bünyesindeki aynı sektörde rekabet ettiklerini düşünürsek bu durum pek de şaşırtıcı değil”.

Aşağıdaki grafikte NEO’nun Şubat 2017- Nisan 2018 dönemleri arasında fiyat bazında ne gibi bir değişim yaşadığını görebilirsiniz.

eToro

Aşağıdaki grafikte ise NEO’nun Aralık 2017’den bu yana nasıl bir değişim yaşadığını görüyoruz.

eToro
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment