Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Binance CEO’su CZ’ye Yine İzin Yok: Şubata Kadar ABD’de Kalacak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao (CZ), savcıların emriyle ABD’de kalmaya devam edecek.

Reuters’in yaptığı habere göre Seattle mahkemesi ABD Bölge Hakimi Richard Jones, Binance’in eski CEO’su CZ’nin ABD’nin kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle şubat ayında görülecek mahkeme duruşması öncesi Birleşik Arap Emirliklerine dönemeyeceğine karar verdi.

ABD ile yaptığı anlaşma kapsamında istifa eden ve milyonlarca dolarlık cezaya çarptırılan CZ, bu doğrultuda evine dönmek için bir süre daha bekleyecek. 

CZ verilen karar ile birlikte ABD içerisinde serbest bir şekilde dolaşabilecek ve ülke içerisinde seyahat edebilecek ancak ülke dışına çıkamayacak.

CZ ile yapılan anlaşmadan kısa süre sonra ABD’li savcılar, kaçma riski olduğunu belirterek 23 Şubat 2024’de cezası netleşene kadar ABD’de tutuklu beklemesini talep etmişti. CZ’nin avukatları ise herhangi bir risk olmadığını söyleyerek talebe karşı çıkmıştı, bu talebin reddedilmesini istemişti.

Ancak bu talep de 27 Aralık tarihinde mahkeme tarafından reddedilmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!