Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Bitcoin Madencileri İşte Böyle Milyoner Oldu

Bitcoin (BTC), 20 bin doları aşarak tarihi bir rekora imza atarken bazı yatırımcı ve madencileri de milyoner yaptı. Yükselişiyle birlikte küçük veya büyük neredeyse tüm yatırımcıların yüzünü güldüren Bitcoin, açıklanan bir veriye göre eski madencileri de sevindirdi. Veride, Bitcoin’in 20 bin doları aşmasıyla 50 BTC blok ödülü bulunan eski Bitcoin madenci adreslerinin milyonerler arasına eklendiği görüldü.

Analiz şirketi Glassnode, 1 milyon dolar ve üzeri değerde Bitcoin tutan adres sayısında büyük bir sıçrama olduğunu açıkladı. Şirketin paylaşmış olduğu grafikte, bu adreslerin sayısının %150‘nin üzerinde bir artış yaşayarak 66 bin 540‘a çıktığı görülüyor. Bu yükselişin sırrı ise eski madenci adreslerine ait.

Glassnode, eski Bitcoin madencilerinin adreslerinde bulunan harcanmamış ya da kayıp 50 BTC blok ödülleri olduğunu açıkladı. Madenciler, kazandıkları blok ödüllerinin meyvesini Bitcoin’in 20 bin doları aşmasıyla elde ettiler.

bitcoin-milyoner
1 milyon doların üzerinde BTC tutan adreslerin değişimini gösteren grafik.

Diğer yükseliş gösteren veriler hangileri?

Glassnode verilerine göre, 1 veya daha fazla BTC tutan adreslerin sayısı yeni bir ATH gördü ve 829,102’e çıktı.

bitcoin-milyonerBitcoin madencilerinin işlem ücretlerinden elde ettiği gelirin yüzdesi de son 24 saat içerisinde büyük ölçüde yükseldi. %0.072’den yükselerek 0.118’e ulaştığı görülen gelir yüzdesinin %63.4 oranında artış yaşadığı kaydedildi.

bitcoin-milyoner
BTC madencilerinin işlem ücretlerinden elde ettiği gelir değişimi (saatlik).

Mevcut Bitcoin adreslerinde kar elde edenlerin sayısı da genel olarak bir yükseliş gördü. Kardaki adreslerin yüzdesi, 1 günlük hareketli ortalamaya göre %99.888’e çıktı. Bu seviyeye en yakın artış, 17 Aralık 2017 tarihinde görülmüştü.

bitcoin-milyoner
Karda olan BTC adreslerinin değişim grafiği (saatlik).
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!