Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski BlackRock Yetkilisi Bitcoin ETF’leri İçin Tarih Verdi: 200 Milyar Dolar Para Girecek!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın iki eski yöneticisi, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları hakkında konuştu.

Eski BlackRock yöneticileri Steven Schoenfield ve Martin Bednall, 3 Ekim günü Londra’da düzenlenen CCData Dijital Varlık Zirvesi’nde katıldığı ETF’lerle ilgili bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Martin Bednall, spot Bitcoin ETF’lerinin aynı anda onaylanacağını düşündü ve SEC’nin herhangi bir şirkete üstünlük sağlamayacağını dile getirdi.

Öte yandan Schoenfield da Bednall’a katıldı ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularını önümüzdeki 3 ila 6 ay arasında onaylayabileceğini ifade etti. Yönetici ayrıca bu onayın yaratacağı ciddi hacme de değindi.

Spot ETF onayının Bitcoin yatırım ürünlerine üç yıl içinde 150 ila 200 milyar dolar giriş ile sonuçlanabileceğine inandığını belirten Schoenfield, bu miktarda bir para akışının mevcut yönetim altındaki varlık (AUM) hacmini 2 veya 3 katına çıkaracağını ifadelerine ekledi.

SEC’nin bütün ETF başvurularını tek kalemde reddetmeyerek marjinal bir adıma imza attığını öne çıkaran Schoenfield, düzenleyici kurumun yatırım firması Grayscale karşısında kaybettiği davaya da değindi.

SEC’nin yaşadığı bu mağlubiyetin günün sonunda Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) bir ETF’e dönüştürülmesiyle sonuçlanacağını savundu:

Tüm listeyi tamamen reddetmek yerine yorum istediler, bu da pratikte marjinal ama önemli bir gelişme. SEC’in kaybettiği Grayscale davası da var, bu da büyük olasılıkla Grayscale Bitcoin Trust’ın bir ETF’ye dönüştürülmesine izin vermek zorunda kalacakları anlamına geliyor.

SEC, geçtiğimiz hafta BlackRock’ın başvurusu dahil tüm spot Bitcoin ETF başvurularının nihai karar tarihini ertelediğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!