Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Blackrock Dahil Bitcoin ETF Kararlarına Erteleme: Bitcoin Fiyatı Düştü!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın başvurusu da dahil 7 spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) başvurusunun karar tarihini erteledi.

SEC 31 Ağustos tarihinde yayınladığı belgelerde, 7 spot Bitcoin ETF başvurusuna dair karar tarihlerini ekim ayına ertelediğini duyurdu. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusu da reddedilenler arasında yer aldı.

Regülatörün kararına göre BlackRock, Fidelity, VanEck, WisdomTree ve Invesco Galaxy’nin başvurularının karar tarihi önümüzdeki ekim ayının 17’si olarak belirlendi.

Bunun yanı sıra Bitwise’ın başvurusuna dair karar tarihi 16 Ekim olarak belirlenirken Valkyrie’nin yeni karar tarihi 19 Ekim oldu.

SEC karar tarihlerinin ertelenmesi hakkında incelemeler için daha fazla süreye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Karar öncesinde Bitcoin’de düşüş

Öte yandan kararın açıklanmasından saatler önce Bitcoin’de başlayan düşüş, kripto para yatırımcılarının dikkatini çekti. SEC, erteleme kararını TSİ gece saatlerinde kamuoyuna açıklarken Bitcoin düşüş hareketine çok daha önce başlamıştı.

SEC kararlarının kamuoyuna açıklanmasına kadar geçen süreçte ortalama 27.142 dolar seviyesinden 26.227 dolar seviyesine gerileyerek %3,37 değer kaybeden Bitcoin, daha sonrasında yazım fiyatı olan 25.986 dolar seviyesine kadar düşüşünü devam ettirerek son 24 saatte %5’e yakın değer kaybetti.

Kripto para ekosistemi aktörleri bu durumun regülatör kararlarının sızdırıldığının bir işareti olarak değerlendirdi. Pek çok kullanıcı bu noktada regülatöre tepki gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!