Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Twitter’ı Kripto Para Ödemelerine Hazırlanıyor: ABD’de 7 Lisans!

Milyarder Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’in ABD eyaletlerinden aldığı lisanslar, platformun kripto para ödemelerine hazırlandığı yönünde spekülasyonları ateşledi.

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) birkaç aydır çeşitli eyaletlerde ödeme işleme lisansı aldığı ortaya çıktı. Platformun son olarak 28 Ağustos’ta Rhode Island eyaletinden aldığı ve iki aydan uzun süredir topladığı ve lisanslar, X’in kripto para ödemelerine hazırlandığı yönünde yorumlandı.

Sosyal medya platformu sırasıyla New Hampshire, Missouri, Michigan, Arizona, Georgia, Maryland ve son olarak Rhode Island’da ödeme işleme lisansı aldı. Mevcut durumda şirketin bu alanda lisans aldığı eyalet sayısı 7 olarak kaydedildi.

Rhode Island lisansının kripto ödemelerine izin verse de PayPal ve Venmo gibi daha geniş ödeme sağlayıcıları için de geçerli olduğu belirtildi. Ancak eyaletten alınan lisansın kripto para saklama ya da borsa hizmeti vermek için gerekli olduğu vurgulandı.

X’in aldığı lisanslara dair platformdan herhangi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar lisans toplama faaliyetlerinin Musk’ın X’i her türlü hizmeti içinde barındıran bir uygulamaya çevirme planlarıyla ilgili olabileceğini öne sürdü.

Elon Musk 31 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, X’in coin çıkarma yönünde hazırlık yaptığı söylemlerine hayır diyerek cevap verdi. Musk geçmişte de benzer bir söylemde bulunmuştu. Ancak bu ifadeler kripto para ödemelerini desteklemeyeceği anlamına gelmezken Dogecoin (DOGE) ya da Bitcoin’i (BTC) seçebileceği ihtimalini akıllara getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!