Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski CBOE Yöneticisi Artık Bir Dijital Para Şirketinde Görev Alıyor

Dijital para borsalarından AlphaPoint, yakın zamanda yayınladığı duyuruda kadrosuna yepyeni bir isim kattığını açıkladı. ABD’deki Chicago Opsiyon Borsası’nın (CBOE) eski kıdemli yöneticisi, artık dijital para borsası AlphaPoint’in ekibinde yer alıyor.

Şirketler, AlphaPoint’i kullanarak kendi varlıklarını dijital hale getirebiliyorlar. 2013 yılından beri hizmet veren şirket, CBOE’nin eski yöneticilerinden Kapil Rathi’yi bünyesine katmayı başardı. AlphaPoint, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Rathi’nin şirketin “gelişimine ciddi katkıda bulunacağını” söyledi.

Aralık 2017’den beri Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri satan CBOE, kripto para sektöründe epey önemli bir rol oynuyor. CBOE’nin eski yetkililerinden olan Rathi, birbirinden farklı kurumların kripto para ve dijital varlıklarla ilgilendiklerini söylüyor. Hatta Rathi’ye göre kurumsal şirketler, kripto paralarla ilgilenmenin yanı sıra artık bu alanda kendilerine has finansal ürünler geliştirmek istiyorlar:

“Kripto para sektöründeki yeni finans ürünlerine duyulan talebin son yıllar içerisinde ciddi ölçüde artış gösterdiğini gördüm. Böyle bir ortamda AlphaPoint’e katılmış olmaktan memnuniyet duyuyorum.”

CBOE’nin sunduğu Bitcoin hizmeti, ilk yılını tamamlamak üzere. CBOE’nin öncülük ettiği bu kurumsal akım, zaman içerisinde kripto para sektörüne çok daha yeni ürünlerin eklenmesini sağlayabilir.

CBOE’nin yanı sıra Bakkt platformu da 12 Aralık itibariyle fiziki Bitcoin sözleşmeleri sunmayı düşünüyor. Bazı anonim kaynaklara göre Coinbase’in eski yetkililerinden biri de Bakkt ekibinde yer almaya başlayacak.

Chicago Emtia Borsası’nın (CME) da Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri sunduğunu biliyoruz. Şu ana kadar verilen bilgilere göre Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin ticaret hacmi, üçüncü çeyrekte ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 41 oranında artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment