Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Geçtiğimiz Yıl İçerisinde Çok Fazla Yasa Dışı ICO Projesini Kapattığını Açıkladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 30 Eylül tarihinde biten mali yıl boyunca özellikle token satışı yoluyla yasa dışı işlere karışan bir çok projeyi kapattığını açıkladı.

SEC’in kapattığı projelerden en az üç tanesi, kapatılmadan önce yatırımcılardan toplamda 68 milyon dolar gibi bir para toplamış. Miktar ne kadar büyük gözükse de, SEC’in bir mali yıl boyunca verdiği cezalar ve kapattığı firmalar aracılığıyla elde etti 3.945 milyar doların yanında 68 milyon dolar pek de önem arz etmiyor. Ancak bunun yanı sıra, ICO ve diğer kripto para ile ilgili startup firmalarının artması özellikle 2018 senesinin başından beri korkutucu rakamlara ulaşmıştı.

”Geçtiğimiz sene ICO’ların yaşadığı patlama göz önüne alındığında, daha geniş mesajlar verebilen davaları kovalamaya çalıştık.”

2017 senesinin mali yılının sonunda kurulan SEC’in Siber Suç Ünitesi de siber suçlarla ilgili sahtekarlıkların yakalanmasında yardımcı oldu. Sonuç olarak SEC’in yaptığı uygulamalar federal yasa ihlallerinin siber konularla çakıştığı yerlerde de etkili oldu ve kurum adeta göz açtırmadı. SEC’in ilgili raporu ise şu şekilde:

”Komisyon 20 adet bağımsız davayı ele aldı ve bunların içerisinde ICO’lar ile dijital varlıklar hakkında olanlar da vardı. Mali yılın sonuna kadar siber suçla mücadele departmanın elinde toplamda 225 siber suçla ilgili soruşturma ve dava vardı.”

SEC, geçtiğimiz günlerde de CFTC ve FBI ile ortaklaşa bir şekilde Türkiye tabanlı kullanıcıların çok fazla olduğu 1Broker domain adresine el koymuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment