Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Federal Savcı: Bitcoin Cash, Bitcoin’e Kıyasla Satoshi’nin Vizyonuna Daha Uygun

Eski federal savcı Kathryn Haun ve Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, katıldıkları bir tartışmada Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında fikirlerini açıkladılar.

Tartışma esnasında ilk söze başlayan Paul, Bitcoin hakkında konuştu ve bunun internetin ilk zamanlarına benzeyen en büyük kripto para birimi olduğunu ifade etti. Krugman internetin şimdiki kullanım alanlarının kendisini şaşırttığını da ekledi ve zamanında bu teknolojiyi ”hafife aldığını” ifade etti. Başlangıçta bile internetin olası kullanımlarının sinyallerinin verildiğini aktaran Paul, bud urumun kripto para birimlerinde mevcut olmadığını belirtti.

Haun ise Bitcoin ve volatilite hakkında söze başladı ve kripto para birimlerinin 10 yıldır sektörde olduğunu ancak herkesin bir anda kripto para birimlerinin hiçbir değerinin olmadığına karar vermesi durumunda, kesinlikle bunların değersiz olacağını ifade etti.

”Bence şu an gördüğümüz şey fiyat volatilitesinin azalmaya başlaması ve ama size garanti ediyorum hala çok fazla volatilite var. Stabil koinler gibi şeyler bu ekosistemin volatiliteye karşı hayatta kalabilmesi için gerçekten ilginç ve önemli.”

Sözlerini devam ettiren Haun, Bitcoin’in aslında Satoshi Nakamoto’nun vizyonuna -eşler arası elektronik nakit sistemi – uygun olmadığını da aktardı.

”Bence Bitcoin’in asıl kullanım amacı kesinlikle bu değil. Buna rağmen, Bitcoin Cash tam olarak bunu yapmaya çalışıyor. Bitcoin’in volatilite dışında geride kalmasına sebep olan bir başka unsur ise ölçeklenme. Şu an geliştirme aşamasında olan Lightning Network gibi şeylere sahipsiniz ve bunlar Bitcoin’in ödeme için kullanılmasını arttırmayı amaçlıyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment