Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs’ı Bırakıp Kendi Kripto Para Firmasını Kuran 27 Yaşındaki Yatırımcı, Bütün Bunların Sebebini Açıkladı

27 yaşında olup kendi kripto para firmasını kurmayı başaran eski Goldman Sachs çalışanı Ali Hassan, Business Insider kaynağı ile yaptığı röportajda bütün bunların sebebini ve şu anki hayatını anlattı.

Business Insider kaynağının hazırladığı Wall Street’in Parlayan Yıldızları listesinde de yer alan Hassan, Goldman Sachs bünyesindeki işine tam olarak dokuz iş başvurusundan sonra kabul edildiğini ve ilk işinde daha kıdemli danışmanlara asistanlık yaptığını, tabir-i caizse getir götür işlerini hallettiğini vurguladı. 2013 yılının başlarından itibaren Bitcoin’den haberdar olan ve trading yapan Hassan, o tarihten beri kripto para birimlerine ilgi duyduğunu aktardı.

Daha sonra bu ilgisinin tam zamanlı bir işe dönüştüğünü belirten genç kurucu, belirli bir süreden sonra Goldman Sachs içerisindeki iş arkadaşlarının da aklıne girip, Crescent Crypto Asset Management isimli kendi danışmanlık şirketini kurmaya karar veriyor. Böyle erken bir yaşta şirket kurmaya çalışmanın avantajları olduğunu söyleyen Hassan, yaşından dolayı herhangi bir aile bağı veya ekonomik olmazsa olmazları olmadığını ve bütün riskleri aldığını vurguladı.

Goldman Sachs gibi başarılı bir firmadan niye istifa ettiği sorulunca da, Hassan’ın cevabı oldukça net ve katı:

”Bir kurumda ne kadar uzun süre çalışırsanız, birisi için ne kadar uzun süre çalışırsanız, her şeyi riske atıp kendi başınıza bir şeylere atılmak o kadar zor gelir. Bunun olmasını engellemek istedim.”

Hassan onunla aynı yolu tercih etmek isteyen kişilere ise şu tavsiyede bulunuyor:

”İlk işinize girmeden önce bile, iki ya da üç yıllık bir planınız olsun – ‘Bunu yönetmeyi çok isterim, şunu yapan bir işletmem olsun isterim’ – ve bu plan için çalışın. Sizinle beraber iyi fikirlere atlayacak arkadaş ağı, bir network kurun.”

18 aydır kendi şirketini yöneten Hassan, başka biri için çalışmaya asla geri dönmeyeceğini ifade etmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment