Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stabil Koin GUSD, Liquid Kripto Para Borsasında Listelendi

Japon fintech şirketi Quoine tarafından işletilen Liquid kripto para borsası, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada son zamanların en çok konuşlan stabil koin projelerinden birisi olan GUSD’u listelediklerini duyurdu.


GUSD veya Gemini Dollar projesi, Gemini kripto para borsasının sahibi Cameron ve Tyler Winklevoss ikizleri tarafından piyasaya sürülmüştü. Geçtiğimiz Cuma günü ortaklık imzalayan Liquid ve Winklevoss’ların kripto para borsası Gemini, Pazartesi günü de böyle bir duyuru ile gündeme girdi. Liquid kripto para borsası şuan en büyük itibari para – kripto para piyasalarından birisi ve 120 milyon dolar civarında ticari hacme sahip. Ancak buna rağmen borsa ilk başta GUSD için sadece Bitcoin ve Ethereum kripto para paritelerini açacak ve bunun temel nedeni de Japonya ve regülasyonları. Japonya, özellikle geçtiğimiz dönemlerde yaşanan hacklenme olayları sonrası kripto para borsalarına çok sıkı düzenlemeler getirmiş ve itibari para paritesi konusunda lisans gerekliliğini şart koşmuştu.

Bunun yanı sıra Gemini borsasının ve GUSD’un kayıtlı olduğu New York eyaletinin finansal regülatörü de Japonya’dan pek geri kalan bir konumda değil. Dolara 1’e1 endeksli olması gereken GUSD’un basın saatine göre değeri, %0.37 artışla 1.01 dolar civarlarında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment