Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski FTX Yöneticisi SBF’i Satacak mı: Suçlamalar İçin Savcılar ile Görüşüyor!

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski yöneticisi Ryan Salame, birtakım cezai suçlamaları kabul etmek için ABD’li savcılarla görüşmeler yapıyor.

FTX’in üst düzey yöneticilerinden Ryan Salame savcılarla masaya oturdu. Bloomberg tarafından 8 Ağustos tarihinde aktarılan habere göre Ryan Salame, kampanya finansmanı yasası ihlalleri de dahil olmak üzere birtakım suçları kabul etmeye hazırlanıyor.

Şimdiye kadar FTX davasında net bir şekilde suçlamaların merkezinde yer almayan Salame’in, savcıların yaptığı son araştırmalar neticesinde yaşananların perde arkasında kritik bir rol oynadığı anlaşıldı.

Olaya aşina kaynaklara dayandırılan haberde, Salame’nin FTX’in siyasi bağışlarını idare ettiği ve SBF’in talimatıyla Cumhuriyetçi adaylara bağış yaptığı belirtildi. Salame’nin eski iş arkadaşları Gary Wang, Caroline Ellison ve Nishad Singh şu anda FTX çöküşünden sorumlu olduklarını kabul etmiş durumda bulunuyorlar.

Salame’nin de itiraf ederek FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) aleyhine mahkemede kilit bir tanık olacağı düşünülüyor. Ancak şu anda Salame’nin SBF’in aleyhine ifade verip vermeyeceği belli değil.

Salame, FTX’in iflasının ardından Bahamalar’daki lüks gayrimenkul yatırımları ile gündeme gelmişti. Salame’in sözde kilit personel için alındığı iddia edilen 30 milyon dolar değerindeki bir dairenin satın alımının altında imzası bulunması dikkat çekmişti.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) nisan ayının sonunda  Salame’nin Maryland’deki 4 milyon dolarlık evine evine baskın düzenlemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!