Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Futbolcu Michael Owen, Kendi Kripto Parasını Çıkarıyor

Liverpool altyapısında yetişen ve orada gösterdiği performansla dünyanın o dönem için en değerli futbolcuları arasında gösterilen ancak daha sonra çok tartışmalı şekilde Real Madrid’e transfer olduktan sonra kariyerinde, o eski ivmeyi bir türlü yakalayamayan ve şimdilerde bir İngiliz spor kanalında yorumculuk yapan İngiliz golcü Michael Owen, Singapur merkezli GCOX kripto para borsası ile işbirliği yaparak, kendi kripto parasını çıkaracağını açıkladı.

Kariyeri boyunca Liverpool, Newcastle United, Real Madrid, Manchester United ve Stoke City gibi takımların formasını giyen efsanevi golcü, soy isminin bazı harflerinden oluşan OWN adını verdiği koini önümüzdeki üç ay içinde çıkarmayı planlıyor.

Birçok hayır kurumuna bağışlarda kullanılması beklenen ve aynı zamanda çeşitli spor ürünlerinin satın alımında da kullanılmasını istediği koinlerini aynı zamanda kendi inşa ettirdiği futbol altyapılarında da kullanmayı amaçlayan Owen, bu hamlesi ile spor dünyasında ilk değil ancak, futbol dünyasında ilk olmayı başardı.

Daha önce ünlü Filipinli boksör Manny Pacquiao da, yaptığı açıklama ile PAC koin adını verdiği kripto paraları çıkaracağını belirtmişti.

Owen ve Pacquiao’ya bu amaçları doğrultusunda destek veren, Blockhain merkezli bir kripto para girişimi olan Singapur’da yer alan GCOX borsası, bir süredir ”Celebrity Tokens” adını verdiği ve ünlü isimlere özel kripto paralar çıkaracağı projesinin üzerinde titizlikle çalışıyor.

Projedeki temel amaç; bazı özel ünlülerin isimlerine has kripto paralar çıkararak bu isimlerin hayranlarının ve destekçilerinin; bu sporcuların özel ürün veya içeriklerini satın almak için bu paraları kullanmasının sağlanması olarak karşımıza çıkıyor.

GCOX borsası kurucuları, sektörde böyle bir şeyi yapmayı akıl eden ilk firma olduklarını iddia etseler de, o iş biraz karışık gibi görünüyor. Bitcoin Exchange Guide’a göre bu tarz bir projenin ilk düşünce tohumları Şubat 2017’de atılmış. Ancak sektörde TokenStars isminde benzer işi yapan bir firmanın daha olduğu ve onların da kendilerine bu ünvanı verdiği ifade ediliyor.

Liverpool taraftarlarının, Manchester United’da oynamayı seçmesi ve takım hakkında belirttiği bazı görüşler sebebiyle şu günlerde adını ağzına almayı dahi seçmediği Michael Owen ile Manny Pacquiao’nun izlediği bu yol, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ise endişe ile karşılanıyor. Kasım 2017’de yayınlanan bir haberde, SEC’in ünlü kişilerin kendi tokenlerini yaratmasının yasa dışı olabileceği yönünde bir uyarı yaptığı biliniyor.

Son olarak 7 Mart tarihinde New Jersey mahkemesi yetkilileri, Steven Seagal tarafından organize edilen Bitcoiin2Gen (B2G) adlı ICO’nun durdurulması için soruşturma başlatmıştı. Yine 6 Mart tarihinde de rapçi Wu-Tang Clan’in oğlu olan Young Dirty Bastard lakaplı müzik yıldızı da, kendi kripto parası olan Dirty Coin’in (ODB) çıkaracağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment