Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Merkez Bankası Yöneticisi: Libra Zayıf Ekonomileri ‘Yola Getirebilir’

Sosyal medya devi Facebook yaklaşık iki sene boyunca kulislerde dolanan haberleri sonunda doğruladı ve geçtiğimiz Haziran ayında Libra isimli kripto para birimini tanıtarak büyük bir olaya imza attı. Libra tanıtıldığı ilk günden bu yana tepki ile karşılandı ve regülatörlerin yanı sıra bazı kripto para yatırımcıları da bunun tehlikeli olabileceğine değindi.

Japonya Merkez Bankası’nın eski yöneticilerinden birisi olan Hiromi Yamaoka ise konu hakkında yaptığı yeni bir açıklamada Facebook’un Libra’sının ve bunun kullanım alanının birçok zayıf ekonomili ülkeyi yola getirebileceğini dile getirdi. Hiromi’ye göre eğer Libra herhangi bir ülkenin itibari para biriminden bile daha yaygın bir kullanıma ulaşırsa, bu durum birçok ekonomi için felaket anlamına gelebilir. Buna rağmen güçlü bir piyasa güveni kurmuş olan ülkeler ise kısa vadede Libra konusunda endişe etmek zorunda değil.

Hiromi Libra’nın regülatörlerden geçip piyasaya çıkmasının birçok merkez bankasını korkutabileceğini ve bunun endeksli olduğu itibari paraların bile güvende olmayabileceğini ima etti. Ancak Libra şu an için hala regülatörlerden çıkan onayı bekliyor ve yapılan son Kongre görüşmelerine bakılırsa iki yıldır kulislerde lafı dönen kripto para birimi bir o kadar süre daha sadece laf olarak kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment