Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Model Bitcoin Madencilik Cihazları Artık İşe Yaramıyor!

Bitcoin ağı 11 Mayıs 2020 tarihinde dört senedir beklenen blok ödülü yarılanmasını tamamladı ve BTC blok ödülü 12,5 BTC’den, 6,25 BTC’ye düştü. Olayın üzerinden bir hafta geçti ve taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Bitcoin ağında görülen hashrate düşüşü de aslında madencilerin nasıl bir durumla karşı karşıya kaldıklarını gösteriyor.

8BTC tarafından yapılan güncel bir araştırma ise Halving ile birlikte yaklaşık olarak 45 adet eski Bİtcoin madencilik donanımının artık madencilik yapmaya elverişli olmadığını ortaya koydu. Tabii ki isteyen madencileri yine bu cihazlarla blok kazmaya devam edebilecek olsalar da söz konusu donanımların yarardan çok zararı olacağı aktarılıyor.

Eski Bitcoin Madencilik Donanımları Kullanılamaz Seviyede

Asicminervalue.com üzerinde yapılan ortalama hesaba göre de 45 eski madencilik donanımı modeli gerçekten artış sektör dışı kalmış olabilir. Söz konusu cihazlar arasında Bitmain’in Antminer S11’i, Bitfury’nin Tardis’i, Antminer S9 SE, GMO Miner B2, Innosilicon T2 Turbo, Bitfily Snow Panther B1, Canaan Avalonminer 921 ve popüler Antminer S9 gibi modeller yer alıyor. Bir zamanların en iyi BTC madencilik donanımlarının artık kullanılamayacak kadar düşük işlem gücüne sahip olması ise Bitcoin ekosisteminin devamlı geliştiğinin bir kanıtı.

Elinde son model madencilik donanımı bulunduran F2Pool gibi önde gelen kurumsal madencilik havuzları ise bireysel madencilerin ağdan çekilmesi ile birlikte güçlerini daha da arttıracaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment