Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altın Fiyatları Artışa Geçti

Bitcoin ve altın fiyatları Fed Başkanı Jerome Powell’in gece yaptığı açıklamaların ardından yükselişe geçti.

Fed Başkanı 1 saatlik konuşmasında ABD ekonomisinin Koronavirüsten nasıl etkilendiğini açıkladı ve ekonomiyi toparlamak için atılacak adımlardan bahsetti. ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte %30 oranında küçülebileceğini söyleyen Powell; buna karşılık parasal genişleme politikası izleyeceklerini açıkladı. Fakat Powell faiz oranlarının negatif bölgeye düşmeyeceğini söyledi.

Scott Pelley’nin işsizlik oranlarıyla ilgili sorusuna da yanıt veren Powell, ülke genelindeki işsizlik oranının %20-25 aralığına çıkabileceğini söyledi. Fakat Powell bunu söylerken şu an yaşanan durumun Büyük Buhran’dakinden farklı olduğunu eklemeyi de ihmal etmedi.

Bitcoin ve Altın Yükseliyor

Fed Başkanı tarafından yapılan bu açıklamaların Bitcoin’e ve altına yaradığını söyleyebiliriz. Zira ikisinin fiyatı da artışa geçmiş durumda.

Dün birçok yatırımcı Bitcoin fiyatında bir düşüş yaşanmasını bekliyordu. Fakat Bitcoin bunun tersi yönde harekete geçti ve Powell’in açıklamalarıyla birlikte yeniden 10 bin doları zorlamaya başladı. Şu an için hala 9 bin 800 doların üstünde olan Bitcoin’in sıradaki durağı neresi olacak göreceğiz.

Bitcoin’in günlük grafiği, TradingView

Bu arada altının ons fiyatı da yukarı yönde hareket etmeye başladı. Powell’in ABD ekonomisine dair yaptığı açıklamalar altını harekete geçirdi ve altının ons fiyatı 1760 dolar seviyesinin üstüne çıktı. Şu anda 1763 dolar olan altın fiyatı Bank of America’nın tahmin ettiği gibi 3 bin dolara kadar çıkacak mı, zamanla göreceğiz.

Altının 5 günlük grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment