Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Mt. Gox CEO’su Yeni Bir Blockchain Projesine Başlıyor!

Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan ancak şu an iflas etmiş durumda olup hala mağdurların paralarını ödeme sürecini yaşayan Mt. Gox’un eski CEO’su Mark Karpeles, AP’nin aktardığı bir habere göre yeni bir blockchain bulut şirketi ile her şeye ‘sıfırdan’ başlıyor.

Borsanın devasa hacklenmesi ve 2015 yılındaki çöküşü sonrası Karpeles tutuklanmış ve 11 ay boyunca Japonya hapishanelerinde kalmıştı. Ancak 2019 yılının Mart ayında dolandırıcılıktan suçlu bulunmayan Karpeles’in geride sadece resmi evrakta sahtecilik suçlamasından doğan dava süreci devam ediyor.

Davanın son duruşmasının bu yıl içerisinde gerçekleşmeyeceğine kesin gözüyle bakılsa ve büyük bir belirsizlik hakim olsa da, Karpeles şimdiden blockchain tabanlı bir girişime imza attı. Japonya menşeli bir firma olan Tristan Technologies Co.’nun CTO’su olarak gözüken Karpeles, planının Japonya’nın blockchain teknolojisinde lider olmasına yardım etmek olduğunu vurguladı.

”Japonya bilgisayarlar konusunda mühendislik süper gücüydü ancak şu an bulut teknolojilerini örnek alacak olursak, bu alanı domine eden ABD olarak gözüküyor. Ancak ben hala Japonya’nın sahip olduğu potansiyele inanıyorum ve bunu geliştirmek istiyorum.”

Eğer Karpeles’in yargılandığı davada lehine bir sonuç çıkmazsa, eski CEO 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment