Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Tether Hacminin Yüzde 60’ını Çin Piyasası Oluşturuyor!

Ünlü araştırma firması Diar ile blockchain analiz firması Chainalysis tarafından yapılan ortak bir araştırmaya göre, Tether stabil kripto para birimi özellikle Çin piyasasından ciddi bir ilgi görmekte.

Toplam piyasa değerine göre hala dünyanın en büyük stabil kripto para birimi olan USDT, 2018 yılından beri süregelen birçok eleştiriye ve hatalı hamlesine rağmen özellikle Çin piyasasında oldukça revaçta. Chainalysis’in aktardığı bilgilere göre blockchain üzerindeki işlemler incelendiğinde Çinli kripto para borsalarının Tether ticari hacminin %60’ını oluşturduğu görülmekte. ABD tabanlı kripto para borsalarının Tether hacmine olan katkısı ise %3 seviyelerinde.

Tether özellikle geçtiğimiz ay içerisinde New York Başsavcılığı tarafından çıkartılan yeni bir karar sonrası artık Bitfinex’e fon aktaramaz hale gelmiş ve Tether rezervinden 800 milyon dolarlık fonun Bitfinex’e aktarılması büyük bir fiyasko olarak ortaya çıkmıştı. Daha sonra LEO token satışı yapan Bitfinex, 1 milyar dolar toplayarak yeniden güven tazelese de söz konusu fiyasko tarihteki yerini aldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment