Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski SEC Başkanından Yaşananlar İçin Binance ve FTX’e Sert Eleştiri: Blockchain Suçsuz!

SEC eski Başkanı ve Ripple (XRP) davasının ardındaki isim olarak bilinen Jay Clayton, blockchain teknolojisini överken Binance ve FTX’e sert eleştirilerde bulundu. 

Jay Clayton 9 Haziran tarihinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir programdaABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan Coinbase ve Binance davalarının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında blockchian teknolojisine oldukça övgülü sözler söyleyen Clayton, Binance ve FTX’e ağır sözler söyledi.

Eski başkan, Binance ve Coinbase davalarının birbirinden farklı olduğunu Binance davasında ortada bir yatırımcı yanıltma eylemi görülürken Coinbase davasında neyin menkul kıymet olup olmadığı tartışmasının ön planda olduğunu dile getirdi.

Binance davasındaki iddiaları kabul edilemez olarak nitelendiren Clayton, bu durumu ABD finansal sisteminde kimsenin istemeyeceğini belirtti. Ayrıca eski başkan Binance’i yakın zamanda iflas eden kripto para borsası FTX ile aynı kefeye koydu.

Yine de sektördeki kötü davranışların veya aktörlerin blockhain teknolojisine kötü yansımadığını öne süren Clayton, blockchain teknolojisinin gelecekte küresel piyasalar için oldukça önemli olabileceğine dikkat çekti.

Öte yandan regülasyonlar konusunda kurumların katı olmasına destek veriyor gibi görünen eski başkanın, regülatörlerin teknolojiye boyun eğmemesi gerektiğine dair açıklamaları dikkat çekti.

Bir şeyin popüler olmasının onun için özel regülasyonlar veya esnetmeler yapılması konusunda yeterli olmayacağını ima eden Clayton, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Taylor Swift konserinin biletleri çok popüler ve piyasa derinliği yüksek diye tüm bilet sektörünü yeniden regüle eder miydiniz?

Eski başkan yakın zamanda CNBC’de verdiği bir diğer demeçte, iki davanın farklılıklarına değindi ve bu noktada ikisini aynı kefeye koymanın yanıltıcı çıkarımlar yapmaya neden olacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!