Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Sevgilisinin İddiasına Göre Kripto Para Topluluğunun “Çılgın Manipülatörü” John McAfee Yaşıyor

Dünyaca ünlü anti-virüs programının yaratıcısı McAfee, iddialara göre hayatta ve Teksas’ta yaşamına devam ediyor.

Bugün itibariyle Netflix platformu üzerinde yayınlanan “Şeytana Pabucunu Ters Giydiren Adam: John McAfee” belgeseli uzun süre boyunca çok konuşulacak bilgiler ve iddialar ile dolu. Haziran 2021’de İspanya ceza evinde intihar ettiği açıklanan ama genel bir kitle tarafından şüpheyle karşılanan McAfee’nin ölümü eski sevgilisi Samanta Herrera tarafından yalanlandı. Söz konusu iddia hakkında konuşan Latin Amerikalı kadın, McAfee’nin hala hayatta olduğunu ve ölüm haberinden sonra kendisini aradığını belirtti.

McAfee anti virüs programı ile milyarlarca dolar kazanan ardından kendisine Orta Amerika’da bir krallık inşa eden iş adamı, cinayet suçlamaları, kara para aklama, yüklü miktarda uyuşturucu bulundurma, izinsiz menkul kıymet tanıtımı gibi bir çok suçun merkezinde yer alıyordu. 2017 yılında kripto para sektörüne damga vuran McAfee, “günün altcoini”, “haftanın altcoini” başlıkları altında kendince belirlediği coinler üzerinde büyük pump hareketleri gerçekleştiriyor ve kimi zaman belirli bir coinin saatler içerisinde onlarca kat yükselmesine sebebiyet veriyordu. Amerikalı yetkililer McAfee’nin ICO (ön satış) pump- dump işlemleri ile 23 milyon dolardan fazla meblağ elde ettiği ve vergi kaçakçılığı yaptığı sebebiyle 30 yıl boyunca mahkum edilmişti.

Hayatı boyunca suçlamaların ve skandalların merkezinde yer alan çılgın milyarder, İstanbul‘da gerçekleşen bir kripto para etkinliğine gelirken İspanya üzerinde ki aktarması esnasında tutuklandı. Ardından İspanya tarafından hapsedildi ve uzunca bir süre boyunca burada tutulmaya devam etti. 2021 yılında aniden gelen bir haber ile hapishanede intihar ettiği ortaya çıkan McAfee, 2019 yılında paylaştığı bir gönderide “Eğer intihar ettiğimi duyarsanız bilin ki öldürülmüşümdür.” ifadelerine yer vermişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra, bugün vizyona giren belgeselde konuşan eski sevgilisine göre işler hiç de o şekilde gerçekleşmedi; Belgeselin başında “Kaçmak benim uzmanlık alanım” ifadeleriyle adeta gövde gösterisi yapan McAfee, daha önce olduğu gibi devlet güçlerinin elinden bir şekilde kurtulmayı başardı. Sevgilisi bu iddialarında her ne kadar McAfee’nin Teksas’ta yaşadığını öne sürse de, milyarderin karısından bunun tutarsız olduğu yönünde bir karşı açıklama geldi:

Keşke bu iddia doğru olsaydı. Teksas güzel bir yer ama vergi kaçakçılığından ABD tarafından aranan ve iadesi kabul edilen birinin de Amerika’da yaşayacağını sanmıyorum.

Ayrıca Janice McAfee, John McAfee’nin ölümünün ardından intihar iddialarına kesinlikle inanmadığını ve eşinin hapishanede öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Özellikle 2017-2018 kripto para boğa süresi boyunca bir çok topluluğun Bitcoin‘i duymasını sağlayan, döneminin “Elon Musk‘ı” McAfee hakkında eski sevgilisi tarafından iddia edilenler bir spekülasyondan ibaret olabilir. Şuan hayatta olup olmadığı net olarak bilinmese bile yaşamı boyunca çılgınca, belki de bazıları tarafından “sapkınca” tanımlanabilecek bir çok olayın altında imzası bulunan McAfee, öldükten sonra da (eğer öyleyse) kendi adından söz ettirmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!