Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ET: WazirX, Hindistanın En Büyük Bankalarından Biriyle Anlaşma İmzaladı

İlk olarak 6 Aralık’ta The Economic Times of India‘da yer alan habere göre; WazirX, Hindistan’ın varlık yönünden en büyük 3. bankası Kotak ile anlaşmaya vardı.

Habere göre Hindistan vatandaşları artık doğrudan bir banka üzerinden kripto para alıp satabilecekler. Bankada hesap açan WazirX’in, borsadaki işlemleri gerçekleştirebilmek için kullanacağı belirtilen hesabı henüz faaliyete geçmedi. Evrak süreçleri, KYC ve bazı testlerin devam ettiği bildirildi.

IndiaTech.org’un CEO’su Ramesh Kailasam konuyla alakalı konuştu:

Müşterilerin durum tespiti yapılması gerekiyor. Yeni başlayanlar için kapsamlı KYC ve kara para aklamayı önleme (AML) kontrolleri yapılacak. Ek olarak, Terörizmin Finansmanı (CFT) incelemelerini yapmak zorundalar.

dedi.

Bazı analistler için WazirX-Kotak ilişkisi, regülatörlerin kripto karşıtı duruşunun azalması olarak yorumlanıyor. Hindistan hükümeti, devam eden kış meclis oturumu sırasında kripto para yasasını tartışmaya hazırlanıyor. Bazı yorumlara göre hükümetin kripto paralara genel bir yasak koymak yerine bir düzenleme getirmeye çalıştığı öne sürülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!