Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki ETH Rezervi Tarihi Dipte

Merkezi kripto para borsalarında tutulan toplam Ethereum miktarı, tarihin en düşük seviyesine geriledi. Yatırımcıların borsalardan ETH çekiyor olmasının, fiyata olumlu yansıyabileceği varsayılıyor. 

Kripto para piyasası, dünkü düşüş sırasında %3’ten fazla küçülme yaşadı. CryptoQuant verilerine göre borsalardaki ETH rezervi, bu düşüşe rağmen küçülmeye devam ediyor. Ether, 1.792 dolardan işlem görüyor.

Hiç olmadığı kadar az ETH var

Borsalarda tutulan Bitcoin miktarı, yılbaşından bu yana inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Ether sahipleriyse, Beacon Chain’in de hayata geçmesinin ardından merkezi borsalarda tuttukları ETH’leri farklı adreslere çekmeye başladılar.

CryptoQuant, bugün bu platformlarda tutulan toplam ETH miktarının tüm zamanların en düşük seviyesine düştüğünü açıkladı. Borsalardan dün, ocak ayının ortasından bu yana hiç olmadığı kadar fazla ETH çıktı.

Borsalardaki coin miktarının azalmasının, satış baskısını azalttığı ve bullish olduğu düşünülüyor. Ancak CryptoQuant verileri, merkeziyetsiz borsaları kapsamıyor.

ethereum-borsa-rezerv-dip

Ethereum balinalarında genel durum ne?

Borsalardan çıkan bu adreslerin bir kısmı, balina olarak tanımlanan ETH adreslerine yönlendiriliyor. Unfolded’ın aktardığına göre balinalar, 1 Mart 2021 itibarıyla toplam arzın %32’sine denk gelen 37 milyon adet ETH’i kontrol ediyor.

En büyük balina topluluğunu, 2 yılı aşkın süredir HODL yapan yatırımcılar oluşturuyor. Toplamda 15.3 milyon coini yöneten balinalar, ortalama 158 dolardan ETH aldılar ve güncel fiyatla 11 kat kazanç sağlamış durumdalar.

ethereum-eth-unfolded-balina-rezerv

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!