Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’dan Bitcoin Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bitcoin işlemlerinde son aylarda görülen büyümeyi gündeme getirerek konuyla ilgili “çalışmaların yürütüldüğünü” açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı, Bitcoin ile ilgili kaygılarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı’na konuşup yeni açıklanan reform paketini yorumladı. Kripto paraları ve dijital paraları değerlendiren Bakan Elvan, Türkiye’deki Bitcoin işlemlerini incelemesi için bir bakan yardımcısı görevlendirdiklerini duyurdu.

“Tüm dünyada kaygı söz konusu”

Bakanlık, 1 Mart tarihli duyurusunda kripto paralara ilişkin “kaygısını” dile getirmişti. Bakan Elvan, bunu yeniden gündeme getirdi ve “Kripto paralarla ilgili ciddi kaygılarımız var. Sadece bizim değil, tüm dünyada kaygı söz konusu.” dedi.

Bitcoin ile son aylarda “çok ciddi işlemlerin yapıldığını” söyleyen Bakan, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Dijital para ve kripto para ayrımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi reform paketini açıklarken dijital merkez bankası parası için ekonomik, teknolojik ve hukuki bir altyapı hazırlandığını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı, yasal altyapı için gerekli hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

Teknoloji tarafındaki çalışmaların TCMB tarafından yürütüldüğü ve ar-ge çalışmasının devam ettiği söylendi. TCMB Başkanı, dijital para için bu yılın ikinci yarısında bir pilot çalışması yapılabileceğini duyurmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı, dijital para ve kripto para kavramlarının birbirine denk olmadığını vurgulayarak bunların birbirine “karışmaması gerektiğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!