Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Bitcoin 10 Milyon Dolar Olsa Şaşırmam

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin fiyatının 10 milyon dolara kadar çıkmasının kendisini şaşırtmayacağını söyledi. Bunun bir fiyat tahmini olmadığının altını çizerken, “Bu seviyelere çıkılır mı, çıkılmaz mı emin değilim.” dedi.

Hindistan’daki faaliyetlerini WazirX gibi kuruluşlar ile hızlandıran Binance’in CEO’su, ülkedeki olası yasak iddialarının üstüne yerel bir medya kuruluşuna konuştu. Kripto paraların, taraflar razı olduğu müddetçe takas aracı olarak kullanılabileceğini söyleyen Zhao, bunu yasaklamanın zorluğunu dile getirdi.

10 milyon dolar olsa “şaşırmam”

Bitcoin, cumartesi günü 61.788 dolara çıkıp rekor kırdı. Changpeng Zhao, Bitcoin fiyatı için “Yüz bin dolar, iki yüz bin dolar, 1 milyon dolar gibi sayılar beni şaşırtmaz. 10 milyon dolara dahi şaşırmam. Ama bu seviyelere çıkılır mı, çıkılmaz mı emin değilim. Bunu kimse öngöremez.” dedi.

Business Today’in haberine göre Zhao, Bitcoin’in mevcut haliyle dünya nüfusunun %1’ine nüfuz ettiğine inanıyor. Bitcoin’in çok daha geniş bir kitleye yayılma potansiyeli olduğunu söyleyen Zhao, fiyatın bunun bir sonucu olarak yükselebileceği görüşünde.

Bitcoin, dolardan daha iyi bir para birimi

Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanılabileceğini dile getiren Zhao, onu Amerikan dolarından daha iyi bir para olarak değerlendiriyor. BTC ile yapılan yasa dışı ödeme işlemleri hakkındaysa, “İnsanlar Amerikan dolarıyla da suç işliyor ama bu, doları illegal kılmıyor.” dedi.

Hindistan gibi ülkelerdeki bazı devlet yetkilileri, bu yasa dışı işlemlere atıfta bulunarak ve onun itibari paralara rakip olabileceğini öne sürerek Bitcoin kullanımının kısıtlanmasını öneriyor. Zhao, devletlerin izlediği bu tavrı şu sözlerle yorumladı:

“Bu, at arabanıza bir şey olmasın diye arabaları yasaklamaya benziyor. (Arabaları yasaklamaktansa) kendi at arabanızı hızlandırmanız, iyileştirmeniz ve ucuzlaştırmanız lazım. Eğer bunları yapamıyorsanız, vatandaşlarınızın daha iyi bir araç kullanmasına müsaade etmeniz lazım. … Bir ülke kripto paraların riskini azaltmak istiyorsa, geleneksel finans sektörünün ve bankaların daha ucuza, daha iyi hizmetler sunmasını sağlamalı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!