Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Kripto Para Kullanımını Yasaklayabilir

Hindistan’da Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamak için harekete geçildi. Uzun vadeli yatırım ve kısa vadeli alım-satımlar dahil olmak üzere her tür kripto para kullanımını yasaklayacak bir tasarı hazırlanıyor.

Hindistan’daki devlet yetkilileri, yeni bir yasa tasarısı üstünde çalışmaya başladı. Hazırlanan tasarıda kripto para tutmanın, üretmenin, madencilik yapmanın, alıp-satmanın, transfer etmenin yasaklanması öneriliyor.

Tasarının onay görmesi bekleniyor

Tasarının detayları, Reuters’a konuşan bir devlet yetkilisi tarafından paylaşıldı. Narendra Modi önderliğindeki hükümetin mecliste sahip olduğu çoğunluk düşünülünce, tasarının onaylanması ve yasalaşması bekleniyor.

Devlet destekli değil “özel” dijital varlıkların yer aldığı tasarı, kabul edilmesi halinde dünyanın en katı kripto para yasası olacak. Çin örneğinde madencilik ve alım-satım işlemleri yasaklanmışken; Hindistan’da cüzdanda kripto para tutmak da yasaklanabilir.

Kripto parayla blockchain arasına çizgi çizildi

Resmi bir veri bulunmamakla birlikte, Hindistan’daki kripto para sektörünün milyonlarca kullanıcıya ve milyar dolardan fazla hacme ev sahipliği yaptığı düşünülüyor. Yetkililer, bu sektöre karşı harekete geçmişse de blockchain teknolojisine karşı daha ılıman bir tavır sergiliyor.

Reuters’a konuşan devlet yetkilisi, kripto paralar hakkında konuşurken “Kullanılan teknolojisiyle bir sorunumuz yok. Bu teknolojiden faydalanmaktan zarar gelmez.” ifadelerini kullandı. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, 5 Mart’ta “Dijital dünyayla ve kripto paralarla ilgili ne gibi deneyler yapılabileceğini inceliyoruz.” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!