Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Üçe Katlayarak ATH Gören Harmony Nedir?

Harmony (ONE), bir hafta içerisinde fiyatını üçe katladı ve 15 Mart tarihinde 0,104 dolara çıkarak ATH gördü. Peki Harmony ve ONE token nedir?

Harmony (ONE), yıllık grafikte yüzde 5.404, aylık grafikte yüzde 342 ve haftalık grafikte yüzde 160 oranında değer kazandı. Token, günlük bazda yüzde 54 oranında yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

899 milyon dolarlık piyasa değeriyle 89. sırada konumlanan ONE’ın günlük işlem hacmi 697 milyon dolar.

harmony-one
Kaynak

Harmony ve ONE token nedir?

Harmony; hız, güvenlik, ölçeklenebilirlik ve enerji tasarrufu odaklı bir projedir. Harmony kullanıcıları, ikili arasında bulunan köprü sayesinde Ethereum tabanlı araç ve uygulamaları kullanabilirler.

Ağ içindeki işlemler, depolama alanı ve nodelar sharding yöntemiyle her biri içinde 250 node barındıran parçalara bölünür. İşlemler, PoS’in özgün bir türevi olan Effective-Proof-of-Stake mekanizması ile onaylanır. Bu sayede düşük işlem ücretleri ile saniyede iki blok üretilebilir.

Harmony, staking yapanlara ödül olarak kendi tokenı ONE’ı verir. ONE sahipleri onu işlem yapmak, gas ücreti ödemek gibi şeylere ek olarak ağ içi oylamalara katılmak için kullanabilirler. ONE arzı, yıllık sabit 441 milyon token, staking ödülleri ve yıllık getiri oranları baz alınarak oluşturulmaktadır. Dolaşımdaki arz 9.2 milyardır.

ONE tokenı listeleyen borsalar; Bitexen, Binance, Bitcoin.com, Huobi, Bilaxy, MXC, KuCoin, BitMax, WazirX, Gate.io, HitBTC, EXMO olarak sıralanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!