Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2022’de 20.000 Dolara Ulaşabilecek Mi?

Kripto alanındaki uzmanlar, 2022 yılında Ethereum’un yapacağı fiyat hareketleri hakkında yorumlarda bulundu.

Ethereum, 2021 yılına 708 dolar fiyatla başladı ve yıl boyunca yükselişler ve düşüşler yaşadı. Kasım ayının başında 4710 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı ancak o tarihten beri bitcoin’in geri çekilmesiyle birlikte düşüş yaşıyor ve ethereum fiyatı yazının yazıldığı anda 3907 dolardan işlem görüyor.

Çin’in bu yılın mayıs ayında yaptığı kripto para madenciliğini yasaklama duyurusuyla nerdeyse bütün coin’ler çok fazla etkilendi. Ethereum bu süreçte yaklaşık %50 düşerek 1750 dolara geriledi.

Etherum’un 2022 yılının sonuna kadar 20.000 dolar olup olmayacağı konusunda uzmanların görüşleri şu şekilde;

  • Şimdiye kadar 382.000’den fazla müşteri, toplam 72.8 milyar sterlin’lik yönetilen varlıkla İngiltere’nin en büyük yatırım şirketlerinden biri olan AJ Bell’in yöneticilerinden biri olan Russ Mould, kripto para piyasasının volatil kalmaya devam edeceğine inandığını ve hep değişken olacağını söyledi.

Merkez Bankaları’nın sürekli CBDC’leri öne çıkarmasının sebebini regülasyonları daha kolay getirebilmek olduğunu belirten yönetici, “İnsanların kripto parayı kullanmasını kesinlikle yasaklanamayacağını bunun imkansız olduğunu” söylüyor. Ayrıca, getirilecek olan regülasyonların insanları madencilik yapmaktan veya ticaret yapmaktan vazgeçirmeyeceğini düşünüyor

  • Kripto paralardaki potansiyelin yüksel olmasına karşın riskinde çok fazla olduğunu düşünen Norveç kripto madenciliği merkezi Kryptovault’un CEO’su Kjetil Hove Pettersen:

Ethereum’un fiyatı hakkında “Bitcoin’den bile daha değişken” olduğunu belirtti. Pettesen, ethereum’un bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor.

  • eToros’un kripto analisti Simon Peters, ethereum için daha fazla talep ve daha az arz kombinasyonunun potansiyel olarak daha yüksek fiyatlara yol açabileceğini savunuyor. Ancak, fiyat konusunda kesin bir tahminde bulunmaktan kaçınıyor.
  • ABD Bitcoin madenciliği şirketi CleanSpark’ın blockchain uzmanı Bernardo Schucman, merkeziyetsiz finanstaki (DeFi) büyümeyle birlikte ethereum’un 2022 yılının sonuna kadar 20.000 dolara ulaşacağına inanıyor.
  • Yapay zeka yardımıyla fiyat tahmini yapan WalletInvestor şirketi, tahminlerinde CleanSpark kadar iyimser değil. Play-to-earn modeliyle üretilen oyunlar, ethereum blockchain’i üzerine inşa edilmeye devam edileceğinden büyüme ön görüyor fakat fiyatın 7000 dolar civarlarında dolarda kalacağını düşünüyor.

Kripto para piyasası volatil bir yapıya sahip olduğundan sektördeki uzman kişiler net bir değer tahmini yapmakta çekingen davranıyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!