Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 4.000 Doları Geçecek mi? Bu Firma Yüzde 24 Artış Bekliyor

Bazı önde gelen kripto firmaları, Ethereum (ETH) tutan borsa yatırım fonlarının (ETF) nispeten sessiz bir başlangıç yapmasını bekliyor.

Önemli bir piyasa yapıcı olan Wintermute, Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki yıl yatırımcılardan en fazla 4 milyar dolar giriş toplayacağını öngörüyor. Bu, çoğu analistin beklediği 4,5 milyar dolar ile 6,5 milyar dolar aralığının altında kalıyor.

Bu sayı, zaten ABD’de altı ay önce işlem görmeye başlayan bitcoin ETF’lerinin şimdiye kadar topladığı 17 milyar doların yüzde 62’si kadar daha az.

Wintermute, bu para girişi tarafından etkilenecek ETH’nin fiyatının önümüzdeki 12 ay içinde yüzde 24 kadar artacağını öngörüyor.

ETF’ler, Pazartesi gecesi düzenleyicilerin nihai onayını aldı, bu da BlackRock, Fidelity, Grayscale, VanEck, Franklin Templeton, Bitwise, 21Shares ve Invesco gibi ihraççıların fonları sunmaya başlayabileceği ve ETF’lerin Salı günü işlem görmeye başlayabileceği anlamına geliyor.

ABD düzenleyicileri, Ethereum ETF’lerinin sahip oldukları kriptoyu stake etmelerine izin verme taleplerini reddetti. Bu, yatırımcılara ekstra getiriler kazandırabilirdi. Wintermute, “Bu kayıp, ETF’lerin doğrudan ETH alma alternatifine karşı olan rekabetçiliğini azaltıyor çünkü o zaman staking’den de getiri sağlanabiliyor” dedi.

Araştırma firması Kaiko, önceki Ethereum odaklı lansmanlara dayanarak benzer bir görüş paylaşıyor.

Kaiko endeks başkanı Will Cai, bir raporda, “Geçen yılın sonlarında ABD’de vadeli işlemler tabanlı ETH ETF’lerinin lansmanı yetersiz bir taleple karşılandı” dedi. Cai, “Tüm gözler, hızlı varlık birikimi konusunda yüksek umutlarla spot ETF’lerin lansmanına çevrildi.” diye ekledi.

Cai, uzun vadeli trend ne olursa olsun, Ethereum fiyatının ilk işlem günlerindeki giriş sayısına “duyarlı” olacağını söyledi.

Kaiko tarafından takip edilen verilere göre, Ethereum’un zımni volatilitesi hafta sonu boyunca keskin bir şekilde arttı ve en yakın vade tarihi olan 26 Temmuz’daki kontratlar yüzde 59’dan yüzde 67’ye yükseldi.

Rapor, “Bu, ETH lansmanı konusunda daha az güven olduğunu ve tüccarların bahislerini korumak için daha yüksek primler ödemeye istekli olduklarını gösteriyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!