Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ETF Listelemesinin Son Virajı SEC ile Dönüldü: İşte Devlerin Yorumları!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dev ihraççıların Ethereum spot ETF’lerinin borsalarda onay görmesini sağlayan formlarını onayladı ve bu ürünler ticarete başlıyor.

Ethereum ETF’lerinde artık son aşama da halloldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 21Shares, Bitwise, BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck ve Invesco Galaxy gibi firmaların spot Ethereum ETF’lerinin borsalarda işlem görmesini sağlayan kayıt formlarını onayladı. Söz konusu ETF’ler, mayıs ayında SEC’den 19b-4 form onayı da almıştı. Ancak fonların piyasaya sürülebilmesi için “dün” verilen nihai onayın gelmesi gerekiyordu.

Alınan onay kapsamında Ethereum ETF’leri bugün işleme başlayabilecek.

Ethereum ihraççıları mutlu

21Shares’in kurucu ortağı ve başkanı Ophelia Snyder, “21Shares Core Ethereum ETF’sinin (CETH) lansmanı, 21Shares ve ABD’li yatırımcılar için önemli bir kilometre taşıdır. Bugünkü onay, kripto varlık sınıfının kalıcılığını bir kez daha kanıtlıyor” dedi.

Fidelity dijital varlık yönetimi başkanı Cynthia Lo Bessette ise şirketin spot Ethereum ETF’sinin yatırımcılara “düşünceli bir endeks ve ürün tasarımı” sunacağını belirtti.

Öte yandan Bitwise’ın yetkilisi Matt Hougan, kripto para piyasasının ETF çağına tamamen girdiğini vurgulayarak sevincini belli etti. Yetkili yaptığı açıklamalarda, şu cümleleri kullandı:

Artık kriptonun ETF çağına tamamen girdik. Yatırımcılar artık düşük maliyetli ETP’ler aracılığıyla likit kripto varlık piyasasının %70’inden fazlasına erişebiliyor.

VanEck dijital varlıklar başkanı Kyle DaCruz ise “2021 yılında bir Ethereum ETF’si için ilk başvuruyu yapan şirket olarak yatırımcıların erişilebilir ve tanıdık buldukları bir araçta Ethereum riskine erişmeleri gerektiğine uzun zamandır inanıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

The ETF Store’un başkanı Nate Geraci, The Block’un Twitter’dan yaptığı etkinlikte şu ifadelere yer verdi:

Sanırım spot Bitcoin ETF’lerinden gördüğümüz talebin yaklaşık üçte birini göreceğiz. Benim gözümde, bu spot Ether ETF’lerinden beklenebilecek makul bir temsildir. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!