Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 4 Eylül Mini Fiyat Analizi

Ethereum Nereye Gidiyor?

Merhaba,

Ethereum 240$ seviyesinin altına düştükten sonra 285$ seviyesine hızlıca tırmandı.

Beklenmedik bir düşüşle birkaç saat önce 237$’ı gören ETH için bu kısa ömürlü düşüşün sebebi önemli bir işlemin yapılması olarak yorumlansa da yatırımcılarının yüreklerini ağızlarına getirmeye yetti. Hacimle desteklenen bir düşüş olması nedeniyle ciddi bir satış işlemi ya da benzeri bir durumdan kaynaklandığı düşünülen bu düşüş ivmesinin ardından fiyatın normal seviyesine gelmesi biraz olsun yatırımcıları sakinleştirirken sıkı bir gözetim altına alınmasına da neden oldu.

Her ne kadar teknik analizde aşağı iğne ve dönüşler adı verilen bu oluşumdan sonra fiyatlarda yukarı yönlü bir hızlı hareket beklense de, bunun zaman alacağı ama olasılığının da güçlü olduğunu belirtmekte fayda var.

ETH’nin bu beklenmedik kısa süreli hareketinden sonra teknik resme bir göz atalım.

4 saatlik ETH/USD çizelgesinde ETH hala simetrik üçgeni kıramadı ve 300$’lık önemli sınırı aşmayı başaramadı. Bu sınırı aşmaya çok yakın seyrederken bunu başaramaması ve ardından gelen hacimli düşüş tekrar toparlanması için bir fırsat doğurdu. Ama yine de simetrik üçgenin içinde kalarak 300$’ aşacak gücü kendinde bulamadı.

(Grafik:1) Grafikleri tarayıcınızı kullanarak büyütebilirsiniz.
4 eylül ethereum grafik
4 eylül ethereum grafik

ETH, Moving Averages (Hareketli Ortalamalar) 50, 100 ve 200’ün altında seyrediyor. Bu da bize ayıların hakimiyeti altında kaldığını ve kısa vadeli hareketli ortalamaları kırsa bile bu hakimiyetin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Hareketli ortalamalar trend yönünü belirlemekte yardımcı olan önemli bir indikatördür. Fiyatlar değiştikçe ortalama da fiyatlarla birlikte aşağı veya yukarı doğru hareket eder.

Şimdilik 270$ bandında kendine destek bulmuş görünen ETH için daha fazla ve uzun süreli ciddi bir düşüşün olmayacağını söyleyebilirim. En kısa zamanda kendisini toparlayacaktır. Bununla birlikte 295$ sınırını aşacak olursa 300$’lık önemli bir direnç noktasını da kıracaktır ki, bundan sonra yoluna 315$’ı hedef alarak devam edecektir. Tüm bunlara ek olarak simetrik üçgenin kırılma çizgisine yakın seyreden ETH’nin yakın zamanda bunu başaracağına olan inanç güçlü olmakla beraber bunun sabırla ve dikkatle takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gerek simetrik üçgen ve gerekse iğneler ve dönüşler gibi kavramlara hakim olmanız gerektiğini ve bunun için de kendi analizinizi kendinizin yapmayı öğrenmenizi, başkalarına bağımlı kalmamak ve sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamanız için kulağınıza aşağıdaki linkleri fısıldamak isterim.

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

 

Sevgi ve Saygıyla.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment