Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Bittrex, Bitcoin Gold’u Platformdan Çıkardı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Bittrex, yaşanan çeşitli anlaşmazlıklar sonucunda Bitcoin Gold’u platformdan kaldırma kararı aldı.

Bitcoin Gold ağı bu yılın Mayıs ayında bir hack saldırısına maruz kalmış ve ağa saldıran kişiler 388,000 BTG çalmayı başarmışlardı. O zamanın şartlarıyla bu miktar yaklaşık 18 milyon dolar ediyordu. Bitcoin Gold ağının hacklenmesinden etkilenen borsalar arasında HitBTC, Bithumb, Binance, Bitinka, Bitfinex ve Bittrex bulunuyordu.

Telafi Ücreti Ödenmedi

BTG ağına saldıran kişiler 19 Mayıs 2018 tarihinde Bittrex’te çifte-harcama saldırısı gerçekleştirmek için borsaya 12,371 adet BTG yatırdılar.

Bitcoin Gold ekibinin 1 Eylül’de yaptığı açıklamaya göre Bittrex, BTG ekibinden yaşanan saldırıya telafi olarak 12,372 BTG’lik bir ödeme talep etti. BTG ekibinin bu talebi reddetmesiyle birlikte şirket talebini 6,000 BTG’ye kadar düşürdü ancak Bittrex’in bu talebi de reddedildi.

Bitcoin Gold ekibindeki isimler Bittrex’e saldırganların cüzdan adreslerini verdiklerini, danışmanlık yaptıklarını ve çeşitli uyarılarda bulunduklarını belirtiyorlar. BTG yöneticileri, Bittrex’i kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak şunu ekliyorlar:

“Özel bir şirket yürüterek para kazanan kişiler, işleriyle alakalı riskleri nasıl yöneteceklerini bilmeli ve kendi güvenliklerinden kendileri sorumlu olmalılar.

Bitcoin Gold, yaşadığı saldırı sonrasında bir güncelleme sürecine girdi ve çifte-harcama sorunu ortadan kaldıracak adımlar attı. BTG 3 Temmuz itibariyle çoğu borsada tekrar aktif hale geldi ancak BTG’nin fiyat açısından pek iyi bir performans gösterdiğini söyleyemiyoruz.

BTG çoğu borsada aktif hale geldi gelmesine ancak Bittrex artık BTG’yi desteklemeyecek. Bitcoin Gold ekibi Bittrex’in BTG hacminin çok küçük bir kısmını oluşturduğunu, Bittrex’in desteğini kesmesinin BTG’yi büyük ölçüde etkilemeyeceğini düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment