Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ABD’li Yatırımcılar ile Boğa Ateşini Yaktı: Satıcılar Tükendi Mi?

Ethereum fiyatı, satıcıların tükenmesi ve spot borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesinin beklenmesi ile 3.000 doları aşarak toparlanma sinyalleri veriyor.

Ethereum 3 gün önce yaşanan sert satış dalgasında düştüğü 2.800 dolarlık seviyeden toparlanma belirtileri göstererek 3.000 doların üzerine çıktı. Grayscale Ethereum Trust ve Coinbase Prim göstergelerindeki indirimlerin ortadan kalkması, boğa yatırımcıları için olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlara göre fiyattaki bu toparlanma, yaklaşan spot Ethereum ETF’lerinin ABD’deki piyasaya giriş yapmadan öncesinde dip yaptığını işaret ediyor.

Endeksler ralli öngörüyor

CryptoQuant’ın ABD’li yatırımcılar tarafından kullanılan Coinbase’in ETH/USD çifti ile Binance’in ETH/USDT çifti arasındaki farkı ölçen eter prim endeksi, Haziran sonunda -0,19’luk derin indirimden nötr seviyesine geldi. Özellikle Grayscale Ethereum Trust’taki net varlık değeri (NAV) indirimlerinin son iki yılda ilk kez kaybolması, yatırımcı güveninin arttığını ve Ethereum ile ilgili yatırımlara talebin yükseldiğini ortaya koyuyor.

Coinbase ve Grayscale’deki primlerinin (indirimlerinin) ortadan kalkması, satıcıların tükendiğini ve potansiyel bir fiyat dibi olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Ethereum ETF’inin milyarlarca dolarlık bir talep görebileceği ve Ethereum ağına olan ilgiyi artırabileceği belirtiliyor.

IntoTheBlock’taki analistler haftalık bültende, Ethereum ETF’ye yönelik potansiyel talebin, Bitcoin ETF’nin tanıtımı sırasında yaşananların yaklaşık %30’u kadar girişle sonuçlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!