Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ağı Kan Kaybetmeye Devam Ediyor – KIN Tamamen Stellar Ağına Geçiş Yaptı

Kanada mobil mesajlaşma uygulaması Kik geliştiricileri tarafından piyasaya sürülen KIN projesi, Ethereum blockchain ağından Stellar blockchain ağına geçeceğini ve burada kendi token’ini geliştirmeye devam edeceğini duyurdu. ”Bir Kin, Bir Blockchain’‘  isimli gönderi ile gelişmeden topluluğu haberdar eden KIN’in blockchain ekibi lideri Gadi Srebnik, konu hakkında şunları ifade etti:

”Binlerce tüketici kazancına sahip uygulamalar her gün online olmakta ve Kin üzerinde harcama yapmakta. Bu büyümeyi hızlandırabilmek için Kin’i Ethereum blockchain’inden çekiyoruz ve tamamiyle Kin Blockchain’ine geçiş yapıyoruz.”

KIN ilk olarak Ethereum blockchain ağı tabanlı bir ERC20 tokeni olarak piyasaya çıkıp, 2017 yılının Eylül ayında 100 milyon dolarlık bir ICO’yu başarıyla tamamlamıştı. Kik CEO’su Ted Livingston bundan yaklaşık bir kaç ay sonra ETH için ”blockchain’in çevirmeli ağ dönemi” ifadesini kullanmış ve ağın ölçeklenme konusunda sıkıntılar yaşadığını, KIN token’inin de bundan daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu vurgulamıştı. Kin ekibi bu sebeplerden ötürü 2018 yılının ortalarında Stellar blockchain’ine planlı geçiş yapacağını duyurmuştu.

KIN 2018 yılının Mart ayına kadar hem XLM hem de ETH blockchain ağlarında etkin bir şekilde çalıştı ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre değişim yapmasını sağladı. Ancak ikili blockchain tasarımının kısıtlamaları nedeniyle Kin’in geliştiricileri Mayıs ayında Stellar ağının fork’undan elde edecekleri Kin Blockchain kurmaya karar verdiler.

Geliştiriciler henüz konu hakkında teknik detayları içeren bir açıklama yapmadı ancak yine de şu an Ethereum blockchain ağı üzerinde KIN Blockchain’ine sahip kullanıcıların ”token değişim” işlemi yapabilmesi için kolay bir yol sunacaklarını bildirdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment