Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası Tom Lee, Yaşanan Yeni Düşüş Sonrası 15.000 Dolar Tahmininde ”Hala” İddialı

Wall Street stratejisti Tom Lee, CNBC kaynağına verdiği demeçte Bitcoin hakkında hala iyimser bir bakış açısına sahip olduğunu ve piyasa hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para biriminin 20 Ekim Salı günü yılın en düşük seviyesine ulaşmasına rağmen, bunun yakında toparlanma yaşayacağını iddia etti.

Lee geçtiğimiz hafta yaşanan ilk düşüş dalgası sonrası 25.000 dolar olan 2018 yılı sonu fiyat tahminini, 15 bin dolara kadar çekmişti. Ancak Lee’nin söz konusu açıklamasından sonra Bitcoin bir o kadar değer daha kaybetti ve ünlü isim buna rağmen tahmininde kararlı olduğunu vurguladı.

Lee, Salı günü yaptığı röportajda Bitcoin’in %250 civarında artış yaşayıp yıl sonuna kadar 15.000 dolara geleceğinde iddialı. Salı günü yaşanan %15’lik ek düşüş, Bitcoin’in yedi günlük kaybını %30 civarına çıkarttı ve bir çok yatırımcı ciddi bir panik havasına girdi.

”Böyle günler, yaptığım tahmini düşünmeme neden oluyor. Geçtiğimiz birkaç gün kesinlikle olumsuz bir gelişme oldu.”

Lee bunun yanı sıra ABD tabanlı regülatörlerin gözetiminde daha fazla kurumsal yatırımcının piyasaya gireceğini ve bunların 2018 yılına kadar fiyatı arttırabileceğini ifade etti. Lee bunun yanı sıra teknoloji devlerinin hisse senetlerinde yaşanan devasa düşüşlerin de Bitcoin yatırımcılarına zarar vermiş olabileceğini ifade etti. ‘FAANG’ olarak bilinen Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google beşlisi, ulaştıkları en yüksek seviyeye kıyasla 1 trilyon dolara yakın kayıp yaşadı. Bunun yanı sıra Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin önümüzdeki ay piyasaya çıkacak Bakkt platformuna odaklandığını unutmamakta da fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment