Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ağında Büyük Manipülasyon: Yüzde 54’ü Pump-Dump Yaşadı!

Konu hakkında hazırlanan detaylı bir rapor, 2023 yılında Ethereum (ETH) ağında piyasaya sürülen tüm tokenların %54’ünün manipülasyona maruz kaldığını ortaya koydu.

On-chain analiz firması Chainalysis tarafından kısa süre önce yayınlanan raporda, Ethereum ağındaki büyük manipülasyon gözler önüne serildi. Söz konusu raporda, 2023 yılında Ethereum ağı üzerinde piyasaya sürülen tokenlarin %54’ünün “insider trading” benzeri pump-dump manipülasyonlarına uğradığına yer verildi.

Öte yandan bu manipülasyon işlemleri 2023 yılında Ethereum’un merkeziyetsiz borsalarındaki toplam işlem hacminin yalnızca %1,3’ünü oluşturdu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Chainalysis Araştırma Direktörü Kim Grauer, bu işlemlerin kara para aklama operasyonlarıyla bağının bulunup bulunmadığını tespit etmenin pek de mümkün olmadığını dile getirdi:

Şu anda oyunun adı, insanları on-chain verilerde kaş kaldıran pek çok faaliyet için arama yapabilecekleri konusunda eğitmekten ibarettir. İlerleyen süreçte ancak bu şekilde daha bilinçli ve sistematik bir akış sağlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!