Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ağında 100 Milyon Euroluk Tahvil Oluşturuldu!

Societe Generale SFH, Ethereum Blockchain’i üzerinde 100 milyon euroluk tahvil oluşturdu.

Avrupa’nın en büyük finans kurumlarından biri olarak gösterilen Societe Generale Group’un alt şirketi Societe Generale SFH geçtiğimiz günlerde oldukça büyük bir projeye imza attı. Şirket 23 Nisan tarihinde bir duyuru yayınlayarak Ethereum ağında yeni bir token oluşturduğunu açıkladı.

Günümüzde tahvil oluşturmak isteyen pek çok şirket oldukça karmaşık süreçleri tamamlamak zorunda kalıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Societe Generale SFH, Ethereum ağında bir tahvil oluşturmanın ne kadar verimli olacağını öğrenmek istedi.

Şirket bu amaç doğrultusunda yeni bir menkul kıymet tokenı geliştirerek 100 milyon euroluk tahvil üretti. Daha verimli ve etkili bir şekilde senet üretmeye çalışan Societe Generale SFH, bu metotla senet üretildiği zaman “pek çok aracının ortadan kalktığını” vurguluyor.

Şirketin bu projeyi başlatmasındaki başlıca amaçlarından biri günümüzdeki finans süreçlerinin ne ölçekte dijital ortamlara aktarılabileceğini görmekti. Societe Generale süreç boyunca Blockchain sektörünün önde gelen isimlerinden ConsenSys ile birlikte çalıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment