Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Balinaları Düşüş mü Bekliyor? Dokuz Yıl Sonra Satmaya Başladılar

İki yıl boyunca hiçbir işlem yapmayan uzun vadeli bir Ethereum balinası, geçtiğimiz son bir hafta içerisinde yeniden aktif hale gelip satış yapmaya başladı.

Bir Ethereum ICO katılımcısı, son 2 gün içinde 19.000 ETH (47,54 milyon dolar) sattı. Bu katılımcı, Ethereum’un yaklaşık 10 yıl önce düzenlenen ilk coin arzı (ICO) sırasında 150.000 ETH elde etmişti. Etherscan verilerine göre bu coinler, balinanın cüzdanına 2015’te aktarıldı.

O dönemde bu miktar sadece 46.500 dolar değerindeydi ancak şimdi 358 milyon dolar değerinde.

Ethereum için 2 yıl sonra harekete geçti

Bu satış, Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre aynı katılımcının geçen hafta 12.010 ETH’yi (31,6 milyon dolar) Kraken borsasına aktarmasının ardından geldi. Söz konusu katılımcı, yaklaşık 2 yıldır hareketsiz durumdaydı ve bu transferler yeniden harekete geçtiğinin işareti olarak yorumlanıyor.

Spot On Chain verilerine göre geçtiğimiz gün yine Ethereum ICO’suna katılmış başka bir yatırımcı da merkezi borsalara 55 milyon dolardan fazla değerde ETH yatırdı.

Ethereum’un 2014’teki ICO’su oldukça hızlı bir başlangıç yapmıştı. İsviçre’de 22 Temmuz’da başlayan satışın ilk 12 saatinde 7 milyon ETH satılmış ve yaklaşık 2,2 milyon dolar toplanmıştı. Proje üstünde uzun süre çalışılmış ve birçok ekip üyesi bu dönemde maddi olarak zorlanmıştı.

Son satışlar, erken dönem yatırımcılarının kârlarını realize etme stratejilerinin devam ettiğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!