Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Balinası Sabredemedi, 50 Günde 12,5 Milyon Dolar Kaybetti

Altcoin balinası, kripto para fiyatları yükselişe geçmeden birkaç saat önce zararına satış yapmaya karar verdi.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından paylaşılan bilgilere göre bir altcoin balinası, elli günden kısa süre içerisinde 12,57 milyon dolar kaybetti.

Balina, kripto para piyasası düşüşe geçmeden önce, 22 Haziran-4 Ağustos tarihleri arasında Binance borsasından 14 bin 384 Ethereum (ETH) satın aldı. Balinanın ETH için birim başına maliyeti 3 bin 291 dolar olurken coinlerin toplam değeri, yaklaşık 47,34 milyon dolardı.

Bu işlemler yapıldıktan kısa süre sonra kripto para piyasası genelinde bir çöküş yaşandı. Ethereum fiyatı, 4 Ağustos’tan sonra 3 bin doların altına geriledi ve CoinGecko verilerine göre 2 bin 226 dolara kadar düştü.

Çok daha az zarar edebilirdi

Lookonchain kayıtlarına göre balina, piyasadaki düşüşün ardından elindeki Ethereumların tamamını Binance’ye gönderdi ve sattı. Birim başına ortalama 2 bin 417 dolardan satış yaptığı tahmin edilen balina, yaklaşık 12,57 milyon dolar kaybetti.

Ancak Ethereum fiyatı, kurumsal kripto para yatırımcılarının talepleri ve hisse senedi piyasalarındaki olumlu gelişmeler sayesinde Bitcoin ile birlikte yeniden yükselişe geçti. CoinGecko verilerine göre ETH, geçtiğimiz saatlerde 2 bin 700 doları aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!